Hlavní obsah

Dánští fotbalisté přiletěli do Prahy bez opor

PRAHA

Bez několika hráčů obvyklé základní sestavy přiletěli do Prahy fotbalisté Dánska. Středeční soupeř české reprezentace se na Ruzyni mihl příletovou halou a jen v rychlosti stihl čekajícím novinářům sdělit své plány na zápas proti Brücknerovu výběru. Dánové se prý hodlají v zápase zaměřit hlavně na otestování nových tváří ve svém výběru, ale hledět prý budou i na výsledek.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Dánové mají z českých fotbalistů respekt.

Článek

Trenéru Mortenu Olsenovi vypadlo z kádru z nejrůznějších důvodů mnoho tradičních opor. Citelné ztráty způsobené rozsáhlou marodkou hodně pozměnily tvář dánského týmu, a tak se seveřané chtějí na Letné hlavně sehrát. "Přiletělo s námi hodně nových a mladých hráčů. Spousta opor je zraněná, takže chceme středeční duel využít hlavně k zabudování nových fotbalistů do kádru," řekl jeden z mála zkušených fotbalistů v dánském týmu Thomas Helveg.

Obránce německého Mönchengladbachu zavzpomínal i na poslední vzájemné měření sil na evropském šampionátu v Portugalsku. "Češi nás tehdy hladce porazili, takže jim máme co vracet," prohlásil Helveg.

Jeho kolega z obrany Brian Priske prý cítí k českému celku velký respekt. "Máte opravdu výborné hráče a dobrý tým. Na mistrovství Evropy jsem seděl na lavičce, takže si na ten zápas dobře pamatuji," řekl po příletu zadák belgických Brugg.

Prahu si prohlédnout nestihnou

Oproti poslednímu měření sil v Portugalsku však v dánské výpravě, která dorazila do Prahy, nezůstal kámen na kameni. Olsenovi schází hlavně trio útočníků Rommedahl, Tomasson a Jörgensen. Přestože tedy tentokrát dostanou přednost mladší hráči, chtějí Dánové podle Priskeho uhrát dobrý výsledek. "Samozřejmě, že budeme zkoušet nové tváře, ale výsledek je pro nás také důležitý. Do každého utkání nastupujeme s cílem vyhrát, tedy i zítra," uvedl Priske.

Tradiční návštěvu pražských pamětihodností bude severský tým muset oželet. "Bohužel na to nemáme čas. Je to škoda, protože jsem v Praze byl naposledy před šesti lety a chtěl bych si ji prohlédnout," litoval Priske a pospíchal do přistaveného autobusu.

Po cestě ještě na rozdíl od záložníka Aalborgu Würtze, který odmítl i žádost o interview, ochotně stihl rozdat několik podpisů skupince lovců autogramů. Poté autobus s dánskou výpravou vyrazil do centra Prahy, večer čeká fotbalisty trénink na Letné. Přípravný zápas začne ve středu ve 20:15.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň