Hlavní obsah

Klinsmann prý nakonec povede fotbalisty USA

Novým trenérem fotbalistů Spojených států bude zřejmě přece jen Jürgen Klinsmann. Podle televizní stanice Foxsports by německý kouč mohl být jmenován do funkce během dvou týdnů.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Na MS Klinsmann dovedl Němce k bronzu.

Článek

S odvoláním na anonymní zdroj stanice uvedla, že Klinsmann stále jedná s předsedou americké federace Sunilem Gulatim. Ten chtěl najít náhradu za Bruce Arenu do konce listopadu, ale zatím neuspěl, i když Klinsmanna oslovil už v říjnu. Americkou reprezentaci čeká první zápas po mistrovství světa až 20. ledna, kdy nastoupí v Carsonu proti Dánsku.

Podle Foxsports vázla dosavadní jednání s Klinsmannem především na dvou bodech. Jedním byly úzké vazby německého internacionála na firmu Adidas, které se nezamlouvaly sponzorovi amerických fotbalistů Nike. Klinsmann už prý souhlasil, že se s německou společností rozejde. Dalším ožehavým bodem byl jeho požadavek na absolutní volnost při řízení národního mužstva.

Arena opustil tým USA po osmi letech kvůli neúspěchu na šampionátu v Německu, kde Američané nepostoupili ze skupiny, v níž prohráli i s českými fotbalisty.

Klinsmann, jenž na turnaji dovedl k bronzovým medailím pořadatelskou zemi, byl od začátku považován za hlavního kandidáta na uvolněný post. Bývalý vynikající útočník, který získal světový titul v roce 1990, má za manželku Američanku a žije v Kalifornii. Když jednání s ním dlouho nevedla k úspěšnému konci, začalo se mluvit o možném příchodu Argentince Josého Pekermana.

Reklama