Hlavní obsah

Cannavaro považuje cenu FIFA za odpověď kritikům

Novopečený nejlepší fotbalista světa podle ankety mezinárodní federace FIFA Fabio Cannavaro považuje prestižní ocenění od trenérů a kapitánů národních týmů za nejpádnější odpověď těm, kteří nedávno kritizovali jeho vítězství ve Zlatém míči. Kapitán italských mistrů světa byl na pondělním galavečeru v Curychu vyhlášen nejlepším hráčem světa

Článek

Povedlo se mu to jako prvnímu obránci v historii před kreativními záložníky Zinédinem Zidanem a Ronaldinhem.

Na volbu třiatřicetiletého zadáka Realu Madrid nejlepším fotbalistou Evropy se totiž před třemi týdny snesla nebývale silná vlna kritiky. Podle některých expertů z řad trenérů by si ocenění zasloužil spíš ofenzivní hráč, nicméně kapitáni a koučové národních mužstev, včetně Karla Brücknera, měli opačný názor.

"Teď by všichni ti, kterým vadilo, že jsem získal Zlatý míč, měli zavřít pusu. Protože tuhle cenu mi dali jako své uznání trenéři a kapitáni," citovala dnes Cannavara internetová stránka Realu Madrid.

Teď řeší červenou

Hráč, jenž první část sezóny strávil v Juventusu Turín, bere své ocenění jako povzbuzení pro další obránce. "Od nynějška už neplatí, že takovouhle anketu mohou vyhrát jen útočníci nebo záložníci," dodal.

Sám se nicméně realisticky nepovažuje za nejlepšího fotbalistu na světě. "Ale cítím, že jsem fotbalista, který hrál dobře v roce 2006. Přestup do Realu byl samozřejmě hodně důležitý, ale myslím, že všechny trofeje jsou za mistrovství světa, kde jsem hrál opravdu dobře," dodal muž, jenž v dresu italské reprezentace nastoupil ke 105 zápasům.

Po slavnostním večeru uspěl Cannavaro i na jiném poli: Real totiž dosáhl zrušení jeho disciplinárního trestu za vyloučení v nedělním utkání s Espaňolem. Televizní záběry prokázaly, že italský obránce dostal druhou žlutou kartu nesprávně, a federace v úterý rozhodla, že Cannavaro může ve středu v lize proti Huelvě nastoupit.

Reklama