Hlavní obsah

Kouč Španělů s Raúlem dál počítá, bude záležet na výkonech

Trenér španělské fotbalové reprezentace Luis Aragonés dál počítá s útočníkem Raúlem, i když tři poslední zápasy odehrálo národní mužstvo na podzim bez něho. Deníku Marca Aragonés v sobotu řekl, že předpokládá, že si nejlepší reprezentační střelec španělské historie své místo v týmu znovu vybojuje; bude však záležet hlavně na něm samém.

Článek

Po nečekané zářijové prohře Španělů v kvalifikaci mistrovství světa v Severním Irsku už Aragonés nenominoval devětadvacetiletého útočníka Realu Madrid ani k jednomu ze zbývajících tří podzimních utkání. Španělsko bez Raúla, který v reprezentaci chyběl z jiného než zdravotního důvodu poprvé po deseti letech, prohrálo i další kvalifikační duel ve Švédsku a domácí přípravu s Rumunskem, porazilo jen Argentinu.

"Raúl je náš skvělý kapitán a já věřím, že se do národního týmu vrátí, protože pro to opravdu něco dělá," prohlásil Aragonés. "Záleží to ale hlavně na něm samém, ne na reprezentačním trenérovi, protože ten jen jezdí po stadionech a sleduje, kteří z fotbalistů mají formu," dodal španělský kouč. Raúl dosud odehrál v národním mužstvu 102 zápasů a vstřelil rekordních 44 branek.

Španělský výběr je v tabulce sedmičlenné skupiny F až na pátém místě s třemi body ze tří zápasů. Aragonés i přes nepovedený vstup do kvalifikace ME prodloužil na podzim smlouvu do června 2008.

Reklama

Související témata: