Hlavní obsah

Španělé se pokusili o vtípek: Trofej FIFA prý vyhrál Zidane

MADRID

Mezinárodní fotbalová federace přiznala, že ve své anketě udělala chybu a že trofej FIFA pro nejlepšího fotbalistu světa neměl dostat Ital Fabio Cannavaro, ale Francouz Zinédine Zidane. Takovou senzační zprávu s mnoha podrobnostmi přinesl španělský deník Marca.

Článek

Přepočítání výsledků hlasování trenérů a kapitánů reprezentačních týmů z celého světa prý inicioval kouč Portugalska Luiz Felipe Scolari. "Hlasoval jsem pro Zidana, ne pro Henryho, jak se objevilo ve výsledcích. A podobné nesrovnalosti zjistili i jiní trenéři," citovala Marca rozzlobeného Brazilce.

List přidal i reakci Cannavara, který se prý nechce se ztrátou trofeje smířit a hrozí soudem. Ale FIFA prý už pozvala skutečného vítěze do Monte Carla, kde mu hodlá dodatečně předat svou trofej.

Všechno vypadalo věrohodně a novináři si už na stránkách chystali místo pro senzaci. Jen sami Španělé zůstávali klidní. Dobře vědí, že v jejich zemi je 28. prosinec neboli Den neviňátek tím, čím jinde 1. duben. A tak skandál s chybou ve výsledcích ankety byl jen aprílový žertík.

Ne všichni to ale pochopili. V některých zemích vzbudila zpráva rozruch a novináři se dokonce obrátili na FIFA, aby podala vysvětlení. Mezinárodní federace nakonec k údajné blamáži s výsledky vydala oficiální prohlášení, v němž podrobně vysvětlila, že ve španělsky mluvících zemích se na takzvaný Dia de Inocentes takto žertuje. "Samozřejmě, je to celé vymyšlené, jde o vtip," uvedla FIFA na své internetové stránce.

Reklama

  1 : 0 West Ham - Leverkusen 1 : 0 přestávka Živě
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň