Hlavní obsah

Fotbalisté německých Drážďan uvažují, že budou hrát v Teplicích

ÚSTÍ NAD LABEM

Fotbalisté Dynama Drážďany by mohli v blízké budoucnosti hrát své domácí zápasy na teplickém stadiónu na Na Stínadlech. Drážďanský stadión totiž nevyhovuje normám německého svazu a nejbližší vhodná náhrada je prý v 60 kilometrů vzdálených Teplicích.

Foto: www.fkteplice.cz

Stadion fotbalistů FK Teplice

Článek

Dynamo hraje v současnosti třetí ligu na svém stadionu jen díky výjimce, která ale brzy skončí. Město Drážďany slibuje fotbalistům nový stadion, s jeho stavbou však ještě nezačalo. Tým, za který nastupují i čeští fotbalisté Tomáš Votava, Ivo Ulich a Pavel David, je momentálně pátý v tabulce s vyhlídkami na postup do druhé bundesligy.

Informaci o možném přesunu do Česka potvrdil listu Bild obchodní ředitel klubu Volkmar Köster. "Pokud se nezačne s rekonstrukcí, museli bychom hrát v Česku. Že za stávajících podmínek nedostaneme licenci pro příští sezonu, je jasné jako amen v kostele," uvedl.

O víkendu k jednání nedojde

Teplický tým o víkendu absolvuje halový turnaj v Drážďanech a ředitel severočeského klubu František Hrdlička očekává, ho funkcionáři Dynama osloví. "Když budeme schopni to zvládnout a bude to pro nás zajímavé, rádi jim vyjdeme vstříc," řekl Hrdlička deníku Sport.

S Kösterem se však nesejde. "Je dobré vědět, že by nás v Teplicích přivítali s otevřenou náručí. Ale o víkendu k žádným jednáním nedojde, nebudu tam," řekl dnes německý funkcionář agentuře DPA.

Jezdili byste do Teplic na německou ligu?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Drážďany patřily v osmdesátých letech k evropské fotbalové elitě a ještě v roce 1989 hrály ve finále Poháru UEFA. Po sjednocení Německa se sice propadly až do regionální soutěže, ale na jejich domácí zápasy dál chodí až patnáct tisíc diváků.

Obě města spojuje nově otevřená dálnice, takže cesty k zápasům by pro fanoušky nebyly problémem. Příznivci Dynama však patří mezi obávané výtržníky. V závěru podzimní části soutěže hrozil klubu za jejich opakované řádění dokonce odpočet bodů, nakonec dostal pokutu 15 tisíc eur, tedy víc než 400 tisíc korun. Při říjnovém utkání s rezervou Herthy Berlín bylo při střetech s fanoušky Drážďan zraněno 23 policistů.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice