Hlavní obsah

O triumf ve Víkendu šampionů hrají Bohemians a Ružomberok

PRAHA

Ve finále premiérového ročníku halového turnaje Víkend šampionů v pražské Sazka Areně. O finanční prémii se utkají fotbalisté druholigového týmu Bohemians 1905, jejich soupeřem bude slovenský Ružomberok vedený trenérem Františkem Komňackým. V soubojích o konečná umístění Sparta porazila 8:3 Debrecín a skončila šestá, Slavia v duelu o sedmou pozici porazila 3:1 polský Plock.

Článek

Bohemians dál pokračovali v euforii ze sobotního programu a Mladá Boleslav utržila v semifinále nejvyšší prohru celého turnaje 2:8. Středočeši nesli prohru nelibě, přece jen po sobotní vysoké výhře se Spartou se cítili na více než na boj o třetí místo. Zvlášť situace před neuznaným gólem na 2:4 je zlobila. "Já jsem určitě nefauloval, protože hráč Bohemky jen dobíhal balon a sám spadl do brány," tvrdil Marek Kulič.

"Klokani" si postup užívali. "O tomhle jsme ani nesnili, finále je především odměna pro naše skvělé fanoušky. Velkou motivací je ale i finanční odměna, protože polovina z 300 000 by šla mezi hráče," prozradil gólman Radek Sňozík.

V druhém semifinále sice Liberec vedl, ale Ružomberok potvrdil výbornou výkonnost ze soboty a dokázal zápas otočit na 3:2 ve svůj prospěch. Na malém prostoru si slovenský tým počínal mnohem lépe než statický soupeř. Slováci měli z postupu velkou radost. "Přijeli jsme sem s omlazeným kádrem, je to pro nás skvělý úspěch na výtečném turnaji," svěřil se kapitán mužstva Martin Laurinc.

Závěrečná kanonáda Sparty

Liberečtí nastoupili v sestavě s mladšími hráči. "Porážka nás hodně mrzí, finále bylo velkou motivací. Ale i toto jsou cenné zkušenosti a nemělo by nás to nijak poznamenat," chlácholil své hráče trenér Vítězslav Lavička.

Sparta a Slavia se musely smířit se zápasy o konečné umístení. Červenobílí nejprve bez potíží porazili svěřence bývalého kouče Josefa Csaplára z Wisly Plock 3:1, přičemž branky padaly až po přestávce. Sparťané teprve v posledním poločase na turnaji pronikli do tajů halového fotbalu a předvedli nevídaný obrat: po poločase prohrávali s maďarským mistrem 1:3, ale po pauze nastříleli sedm branek a tým vedený trenérem Miroslavem Beránkem srazili do kolen.

Semifinále:
Bohemians 1905 - Mladá Boleslav 8:2 (4:1)
Branky: 5. a 18. Dian, 15. a 19. Slezák, 4. Hašek, 10. Pávek, 26. Bálek, 29. Kotyza - 7. Ordoš, 25. Abrahám. Rozhodčí: Matějek, Královec.
Liberec - Ružomberok 2:3 (1:1)
Branky: 2. Brezinský, 28. Frejlach - 14. Rák, 18. Sedlák, 22. Božok. Rozhodčí: Jílek, Kovařík.
O 5. místo:
Sparta - Debrecín 8:3 (1:3)
Branky: 20. a 28. Jeslínek, 4. Zabavník, 16. Šimák, 19. Sylvestre, 22. Kolář, 25. Kóňa, 26. Pospěch - 3. Sándor, 12. Blažek vlastní, 15. Sziládi. Rozhodčí: Matějek, Královec.
O 7. místo:
Slavia - Plock 3:1 (0:0)
Branky: 18. Jarolím, 21. Gecov, 28. Janda - 29. Michálek. Rozhodčí: Jílek, Kovařík.

Reklama