Hlavní obsah

Klokani kralovali fotbalovému Víkendu šampiónů

PRAHA

Ohlušující řev se nesl kabinou, kterou obývali při fotbalovém turnaji v Sazka Areně hráči Bohemians. Svěřenci trenéra Busty totiž vytřeli zrak všem prvoligovým soupeřům a v premiérovém ročníku turnaje Víkend šampiónů zvítězili. Finále senzačně otočili a porazili slovenský Ružomberok 4:3. "Je to jako z pohádky," rozplýval se hrdina utkání Lukáš Adam. Právě on vstřelil 25 sekund před koncem zápasu rozhodující gól.

Článek

Bohemians dotahovali ve finálovém utkání dvoubrankový náskok Ružomberoku, minutu před koncem ještě prohrávali o gól. "Když jsme vyrovnali, říkal jsem si, že vyhrajeme na penalty. Ale pak přišla ještě poslední příležitost zaútočit," popisoval závěr zápasu Adam. "Neměl jsem sílu udělat obránci kličku, tak jsem to napálil o mantinel. Míč se ke mně vrátil, pak už jsem ho jen doklepl do branky. Bál jsem se abychom ještě neinkasovali a nebyli tu za hlupáky," dodal střelec tří gólů v turnaji.

To se ale nestalo, a za chvíli už hráči křepčili po trávníku a děkovali svým příznivcům za podporu. "Chtěli jsme vyhrát především kvůli našim fanouškům. Týmy, proti kterým jsme hráli na tom byli možná lépe technicky, ale my jsme to dohnali bojovností a to finále bylo už jen silou vůle" usmíval se gólman Sňozík.

Nadzvedl je kritický článek

Jednatřicetiletý Sňozík držel Bohemku celý turnaj, kromě výborných zákroků  pomáhal s rozehrávkou a snažil se i střílet. "Se spoluhráči jsme se hecovali, chtěl jsem si dát gól," usmíval se. Turnaj brali především jako zpestření zimní přípravy, přesto byli pořádně nažhaveni. "Nadzvedl nás článek v jednom českém deníku, kde nás nazvali "sotva průměrným týmem" a mysleli, že tu budeme jen zaclánět," přibližoval motivaci brankář Bohemky. "Tak jsme všem ukázali, že nejsme jen do počtu. Doufám, že nás příští rok pozvou zase," dodal s úsměvem.

Spokojeností zářil i trenér Bohemky Zbyněk Busta. "Dva dny jsme se tu bavili fotbalem a tohle je taková třešnička. Samozřejmě to nijak nepřeceňuji, ale vítězství nad takovými týmy jako jsou Slavia, Mladá Boleslav a Ružomberok pro nás hodně znamená."

Bohemians získali finanční prémii 300 000 Kč, přesně polovinu dostanou samotní hráči. "Máme společnou kasu a peníze půjdou do ní. Po sezóně bude čas na oslavu. Vlastně asi na dvě, těch peněz je docela dost," s úsměvem plánoval brankář Sňozík.

Reklama

  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín