Hlavní obsah

Halový fotbal v Sazka Areně bavil hráče i fanoušky

Helena SmolíkováSport.cz

Fotbalový turnaj Víkend šampiónů si řekl o své pokračování. Pochvalovali si jej hráči, trenéři a především ohromně se jím bavili i fanoušci. První den hlásili pořadatelé vyprodáno, při zápasech o konečné umístění bylo v Sazka Areně jen pár volných míst. "Atmosféra byla vynikající, v tom kotli se hrálo výborně," pochvaloval si sparťanský Jan Šimák, který má s halovými turnaji zkušenosti ze svého působení v Německu.

Článek

Fanoušci dostali příležitost vychutnat si rychlý fotbal plný šancí a technických parádiček po jedenácti letech. Podobné turnaje se uskutečnili v letech 1994 - 1996 v pražské Sportovní hale. "Překvapilo mě kolik sem přišlo diváků. Fanoušci Bohemky byli sice v přesile a atmosféra byla pro nás proto nepříznivá, ale i tak to bylo super," dodal Šimák, který přiznal, že mu halový fotbal přirostl hodně k srdci.

Příznivci Bohemians byli po zásluze vyhlášeni po skončení turnaje nejlepšími fanoušky. "Kdyby tu nebyli, bylo by tu smutno. Byli skvělí jako vždy," chválil je trenér Bohemky Zbyněk Busta.

Zajímavé zpestření přípravy

Všichni účastníci turnaje jsou teprve v počáteční fázi zimní přípravy a zápasy v hale brali především jako zpestření. "Vlítli jsme tu do toho bez zátěže, přípravu začínáme vlastně až zítra," řekl sparťanský trenér Bílek. Můžou přesto takové zápasy něco napovědět? "Hraje se tu rychlý fotbal, hráči musí využít své technické dovednosti a uspějí jen ti odolní."

V podobném duchu hovořili i ostatní trenéři. " Určitě to byl zajímavý turnaj na začátek přípravy, účastnili se ho nejlepší české kluby a dobrá byla i zahraniční účast. Můžeme tu porovnávat hráče," řekl mladoboleslavský kouč Dušan Uhrin mladší, jehož svěřenci obsadili třetí místo.

Trenér poraženého finalisty Ružomberoku František Komňacký přiznal, že na turnaj se svůj tým nijak nepřipravoval. "Na posledním tréninku jsme si jen zkusili zahrát na menší branky a řekli jsme kdo s kým bude hrát. V samotném zápase už se moc nedá koučovat, je to hodně o improvizaci."

Všichni trenéři souhlasně přikyvovali na otázku, zda by se podobného turnaje zúčastnili i v příštím roce. "Sice nejsem fanouškem halových turnajů, ale ten divácký zájem byl veliký, hráče to bavilo - účast bych neodmítl," řekl sparťanský kouč Bílek.

Reklama