Hlavní obsah

Na soustředění Kanaďanů zamířili dva hráči z Čech

OTTAWA

Dva hráči z české první fotbalové ligy nastoupí na jedenáctidenní soustředění kanadské reprezentace, které v pondělí začalo na Floridě. Mezi fotbalisty, které si vybral trenér Stephen Hart, jsou i Andrew Hainault z Mostu a kladenský hráč David Simpson. Pozvání dostal také další hráč Kladna Chris Williams, ale ten neodcestoval, protože se chce v novém působišti zabydlet. České kluby to oznámily na svých internetových stránkách.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Sparťan Michal Kadlec (vpravo) odkopoává míč před kladenským útočníkem Davem Simpsonem.

Článek

Zatímco čeští hokejisté pravidelně vyhlížejí možnost angažmá v kolébce hokeje, pro kanadské fotbalisty se zřejmě naopak začíná stávat ideální alternativou pro start kariéry česká první liga. Hainault s Williamsem už mají svoji reprezentační premiéru za sebou, Simpson na svůj první zápas v národním mužstvu zatím čeká. Možná se však brzy dočká: Kanada by totiž měla sehrát v rámci přípravy i jeden přípravný zápas, podle všeho ale neoficiální.

"Mnoho z hráčů pozvaných do tohoto tábora má právě zimní přestávku, a to je ideální období, kdy můžeme vytypované hráče pozvat ke společné přípravě," prohlásil Hart před soustředěním, které se uskuteční ve Fort Lauderdale.

Sami hráči toho o náplni soustředění moc netušili. "Je to tréninkový kemp, i když bychom mohli sehrát jeden zápas, ale soupeře neznám," uvedl Hainault před pondělním dopoledním odletem. S uvolněním v klubu prý neměl problémy, trenér Zdeněk Ščasný ho na akci pustil.

Ani v Kladně neměli kanadští fotbalisté s uvolněním potíže. "Je to pro nás dobrá vizitka. A těší nás, že pozvánku dostal i Williams, který je od ledna kmenovým hráčem Kladna," připomněl sportovní ředitel klubu Tomáš Čuřín jednu z prvních zimních posil Středočechů.

Reklama

Související témata: