Hlavní obsah

Brněnský fotbalový talent Mazuch jde do Leverkusenu

BRNO

Sedmnáctiletého fotbalového obránce Ondřeje Mazucha z Brna získal bundesligový Bayer Leverkusen. Německý klub by měl za mládežnického reprezentanta zaplatit částku pohybující se údajně kolem 40 milionů korun. Oba kluby se ve středu na Mazuchově přestupu dohodly s tím, že talentovaný hráč by měl zůstat v Brně na hostování až do června roku 2008.

Článek

"Nabídka byla tak výhodná, že se prostě nedala odmítnout. Kromě přestupové částky ještě obdržíme procenta z případného dalšího Mazuchova přestupu. První splátku dostaneme ještě v době, kdy bude Mazuch hrát v našem klubu," řekl ČTK ředitel brněnského klubu Radek Bělák. Obě strany se domluvily, že částku za přestup nezveřejní. Podle neoficiálních informací ze zdrojů blízkých brněnskému klubu by se ale měla blížit čtyřiceti milionům korun.

"Jsem rád, že už jednání skončila a budu moci ještě zůstat další sezónu v Brně. Tím nebude skok tak velký. Rád bych si ještě zahrál i na mistrovství světa dvacetiletých. Každopádně si této možnosti nesmírně vážím," uvedl Mazuch, který se nyní chystá také na studium němčiny. Kvůli fotbalu hráč, o kterého kromě Leverkusenu usiloval také londýnský Arsenal, přerušil obchodní akademii a studiu jazyků se pak nevěnoval.

Mazuchův manažer Pavel Zíka ze společnost Sport Invest ČTK řekl, že během příštího týdne společně se svým klientem vyrazí do Leverkusenu. Tam by měl Mazuch ještě podstoupit formální zdravotní prohlídku. V dohodě obou klubů je podle Zíky také zakotvena klauzule, podle které si Leverkusen po každém půlroce může Mazucha stáhnout z hostování do Německa. "Každopádně je takto nastavený přestup ideální variantou pro všechny strany. Především je to dobré pro Ondrův fotbalový vývoj, v Brně ještě může dozrát," řekl Zíka.

Talentovaný Mazuch oslaví 15. března teprve své osmnácté narozeniny, ale sbírka jeho úspěchů je už bohatá: v loňském roce získal stříbro z mistrovství Evropy hráčů do sedmnácti let a ještě stihl pomoci reprezentační devatenáctce k bronzovým medailím.

Do první ligy naskočil až v této sezoně, v její podzimní části odehrál 13 utkání a vstřelil jednu branku. S fotbalem začal Mazuch v šesti letech v Prušánkách na Hodonínsku, kde dodnes společně s rodiči a sestrou bydlí. Do školy chodil v Hodoníně, devátou třídu už ale navštěvoval v Brně ve fotbalové škole v Janouškově ulici.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články