Hlavní obsah

Kubíček: Satisfakci necítím, ale dílčí výhra to je

Svoji pozici ve výkonném výboru Českomoravského fotbalového svazu v sobotu obhájil Jiří Kubíček. Řediteli prvoligové Olomouce disciplinární komise loni v květnu pozastavila činnost, od té doby Kubíček se svazem bojuje. Bitvu v únavné válce vyhrál na 11. valné hromadě ČMFS, kde moravští delegáti odhlasovali jeho setrvání ve funkci. "Jako satisfakci to nevnímám, ale jisté dílčí vítězství cítím," řekl novinářům Kubíček.

Článek

Původnímu programu valné hromady předcházelo mnohahodinové dohadování o tom, zda máte být odvolán z funkce místopředsedy. Jste rád, že jste zůstal ve funkci?

Jsem ve výkonném výboru a mám tak snad dostatek času se obhájit. Satisfakci ale necítím. Chtěl bych ale poděkovat zástupcům české komory, kteří snad už pochopili, že dohoda mezi Košťálem a Mokrým z volební valné hromady je naplňována. Na to jsem přišel v polovině dané hromady a od té doby bojuji. A jsem rád, že jsem konečně mohl Čechům vysvětlit, o co jde.

Co je tedy hlavní problém?

Hospodaření není transparentní. Snad se všichni po zasedání vzpamatují a budou chtít pořádné vyúčtování. A to každý rok. Po dvou letech už nikdo nic nedohledá.

Měl jste obavy z tajného hlasování, ke kterému nakonec nedošlo?

Neměl. Šel jsem si zasedání užít. Jsem unavený, protože práce v tolika funkcích je hodně. Říkal jsem si, že bych měl aspoň čas se pořádně věnovat Olomouci. Osobně jsem pro otevřenou volbu, kterou jsem žádal i ve všech připomínkách.

Co byste dělal v případě, že by hlasování dopadlo opačně?

Byl jsem připraven si na týden vzít dovolenou a odpočinout si. Stejně tak jsem byl připravený na dva roky odejít do ústranní. Nebo třeba do dalších voleb.

Ale k tomu nedošlo...

Mandát obdržený lidem lze odebrat zase jen lidem. Zaráží mě, že se skandálně nedostavil pan Károlyi. Ten mě sejmul jako první, přestože se tři roky tvářil jako můj kamarád.

Jaký závěr ze zasedání je pro vás nejzásadnější?

Toto je začátek obrody českého fotbalu. Valná hromada zjistila, že může při dodržování stanov všechno. A ne jen to, co jí někdo z katafalku povolí.

Reklama