Hlavní obsah

Rosický: Nyní je pro stránky ta správná doba

PRAHA

Své oficiální internetové stránky spustil v neděli kapitán české fotbalové reprezentace Tomáš Rosický. Projekt, jehož partnerem je i Sport.cz, spatřil světlo světa stylově. Rosický, kterému je od působení v Německu přezdíváno Malý Mozart, představil novinku ve smíchovské vile Bertramka. Právě tam dopsal svého Dona Giovanniho skladatel W. A. Mozart. "Nyní nastal pro vlastní stránky ten správný čas," řekl Rosický.

Článek

Prezentace odstartovala za zvuků Mozartovy hudby, 3. větu ze sonáty D dur Allegreto na klavír zahrál Miroslav Sekera. Tento virtuos hrál mladého Mozarta v oskarovém Formanově filmu Amadeus. "Musím se přiznat, že fanoušek vážné hudby nejsem," řekl při křtu stránek rosickytomas.com Rosický novinářům. Fanoušci na webu najdou nejen podrobné informace o hráči, aktuální informace a statistiky. Mohou si také vyzkoušet střelbu na brankáře Manchesteru United po centru Rosického, stáhnout si obrázek na pozadí svého počítače, či prohlédnout bohatou fotogalerii.

Líbí se vám stránky Tomáše Rosického?
Hlasujte v anketě Sport.cz!

Na slavnostním zahájení nechyběl ani hráčův manažer Pavel Paska. "S rostoucím úspěchem roste i tlak médií. Sponzoři mají zájem o prezentaci, a tak vznik internetových stránek je trendem. A s tímto trendem chceme jít i my," řekl Paska přítomným, mezi nimiž nechyběl reprezentační trenér Karel Brückner nebo kolega z národního celku Jan Koller. "Stránky jsou úžasné, moc tomu fandím," nechal se slyšet Karel Brückner. Známému milovníkovi klasické hudby nevadí ani srovnání Rosického s Mozartem. "Oba to jsou velikáni, takže se nemusíme bát Tomáše tak nazývat. A to má pořád ještě hodně před sebou," poznamenal trenér na adresu svého svěřence.

Favoritem Fotbalisty roku se necítí

K populárním osobnostem moderní internetová prezentace patří a mezi elitu se zařadil i kapitán české reprezentace. "Dlouho jsem se stránkám bránil, ale s přestupem do Arsenalu přišla správná doba," popsal vznik stránek šestadvacetiletý špílmachr. "Je to krok blíž k fanouškům. Jsem rád, že vznikly," dodal s tím, že se bude snažit na stránky dodávat co nejčerstvější informace.

Po přestupu do anglické Premier League se Rosický chytil a patří k oporám londýnského Arsenalu. "Přál jsem si a doufal, že to tak bude. Hraju pořád, což je sice hodně náročné, ale jsem rád že jsem se zabydlel."

Dobré výkony nezůstávají bez povšimnutí, i proto je Tomáš Rosický jedním z favoritů pondělního vyhlášení ankety Fotbalista roku. "Netuším, jak dopadnu," poznamenal skromně Rosický. "Ale tyhle únorové srazy jsou vždycky divné. Nedokážu si představit, že bych dva dny před zápasem na takovou akci šel. Ale je to jenom příprava," uvědomuje si.

Národní tým se v pondělí sejde v Praze, v úterý následuje přesun do Bruselu, kde ve středu změří síly s reprezentací Belgie.

Reklama