Hlavní obsah

Jak Beckham vybíral nejlepší číslo na dres

PRAHA

Ve středu bylo zveřejněno poslední tajemství spojené s přestupem fotbalového záložníka Davida Beckhama do Realu Madrid. Kapitán anglické reprezentace převzal dres s číslem 23. Proč si vybral právě toto číslo?

Foto: ČTK

Volba čísla nakonec padla na třiadvacítku.

Článek

Třiadvacítku proslavil ve světě legendární basketbalista Michael Jordan. Ten je Beckhamovým hrdinou, faktorů však bylo více. Jako obvykle jsou i za tímto peníze. Právě tahle ve fotbalovém světě neobvyklá cifra může pomoci prodávat Beckhamův dres v zámoří. A tam leží spousta fotbalem nedotčených dolarů...

Záložník je populární v Evropě i Asii, ale USA? Zatím nic moc. "Chci to změnit," netají se a třiadvacítka je dobrá volba. Ostatně o tom, jak je tohle číslo ve Spojených státech populární, svědčí i to, že si ho vybral i LeBron James. Osmnáctiletý basketbalový talent ještě nenastoupil ani k jedinému utkání profesionální NBA, přesto už má v kapse smlouvu znějící na téměř třináct miliónů dolarů.

Čtyřka je nešťastná

Zároveň mu však číslo může pomoci i v Asii. Jordan tam patří k nejoslavovanějším celebritám a spojení Beckham a číslo 23 může Angličanovu popularitu jen umocnit. Navíc Jordana i novou posilu madridského 'Bílého baletu' zastupuje táž agentura.

A poslední věc. Deník The Sun píše o Beckhamově setkání s Jordanem. To proběhlo v jedné restauraci. "Seděl jsem s Victorií a u vedlejšího stolu seděla Madonna. A vedle ní chlapík. Koukám na něj a říkám: 'Bože, to je Michael Jordan'," vyprávěl fotbalista. "Victorie mi říká, ať na něj necivím. Michael se postavil a potřásli jsme si rukama. Byl to skvělý okamžik," vyznal se.

Ptáte se, co čtyřka, kterou v Realu také nabízeli? Tak tu rozhodně marketingový tým okolo Beckhama odmítl. Mnozí lidé v Asii totiž toto číslo považují za nešťastné. Stejně jako v západním světě třináctku.

Reklama