Hlavní obsah

Penalty rozhodly o vítězství Slovácka ve finále Tipsport Cupu

Až střelba pokutových kopů rozhodla o tom, že 10. ročník zimního turnaje Tipsport Cup vyhráli fotbalisté 1. FC Slovácka, kteří porazili druholigový tým Bohemians 1905. V normální hrací době skončilo finále v pražském Edenu nerozhodně 1:1, v penaltách se více dařilo brankáři posledního týmu prvoligové tabulky Petru Drobiszovi, který zlikvidoval dva pokusy soupeře.

Článek

Celek z Uherského Hradiště si připsal premiérové vítězství v historii turnaje a získal finanční odměnu 200 000 korun. Bohemians si dělali po triumfu na lednovém Víkendu šampionů v Sazka Areně zálusk na vítězství i v druhém turnaji letošní zimní přípravy. Do hlediště přišlo "klokany" povzbudit více než tisíc diváků, kteří sledovali opatrnou a taktickou bitvu.

Trochu aktivněji působili hráči Slovácka, za což byli přesně po půlhodině odměněni vedoucím gólem z kopačky Roberta Zehera. Svůj náskok mohli po pauze navýšit, ale Zdeněk Koukal sám před brankářem Radkem Sňozíkem neuspěl.

Bohemians postupně přidali na tradičním důrazu a zatlačili moravský tým na jeho půlku. Svůj tlak Vršovičtí korunovali v 72. minutě, kdy se po centru Eduarda Šimáčka přesně k levé tyči trefil Jan Růžička. Pražané soupeře dál tlačili, ale Slovácko se již ubránilo a dovedlo utkání stejně jako v semifinále do pokutových kopů. V nich Moravanům vychytal prvenství sobotní penaltový mág Drobisz, který vystihl dvě střely "klokanů" a navíc sám jednou skóroval.

Podle trenéra vítězů Pavla Malury by triumf na turnaji mohl jeho svěřencům zvednout sebevědomí v nelehké finanční situaci klubu. "Bude to nová výzva a motivace pro výkony v první lize. Jsem rád, že jsme k tomu přistoupili zodpovědně," uvedl na tiskové konferenci Malura.

I kouč Bohemians Zbyněk Busta byl s účinkováním týmu na turnaji spokojený. "Brali jsme to jako kvalitní přípravu s velmi kvalitními soupeři. Proto jsme velice spokojení. V dnešním zápase bylo Slovácko lepší a asi si zasloužilo vyhrát," řekl trenér Pražanů.

Výsledek - finále:
Bohemians 1905 - 1. FC Slovácko 1:1 (0:1), na penalty 2:4
Branky: 30. Zeher - 72. Růžička. Rozhodčí: Kovařík. Penalty proměnili: Škoda, Kotyza - Drobisz, Ineman, Kaspřák, Ivana. Neproměnili: Sňozík, Pávek. Diváci: 1050.
Sestava Slovácka: Drobisz - Kaspřák, Šimáček, Ineman, Kubáň (82. Lysoněk) - Racko (59. Šturma), Kúdela, Görner (46. Němčický), Koukal (82. Stýskala) - Ivana, Zeher (46. Honka). Trenér: Malura.

Reklama