Hlavní obsah

Nedvěd: Nehoda se Šerákem mě nepodvedli

PRAHA/TURÍN

Český fotbalista Pavel Nedvěd tvrdí, že jej jeho agent Zdeněk Nehoda s advokátem Bronislavem Šerákem při investici do firmy Mafloor nepodvedli. Nezneužili prý ani jeho plnou moc, kvůli čemuž měl bývalý kapitán fotbalové reprezentace přijít o většinu z investovaných 37 miliónů korun. Nedvěd to uvedl v prohlášení, které v úterý společně s Nehodou poskytli ČTK.

Foto: Steilmann Praha

Pavel Nedvěd

Článek

"Zdeněk Nehoda měl v roce 2005, a stále má, pověření ke správě mého majetku v České republice, včetně investic do společnosti Mafloor. V souladu s výše uvedeným pověřením a pokyny Nehody vykonával některé právní úkony na základě mnou vždy udělených plných mocí i Bronislav Šerák," napsal záložník Juventusu Turín v reakci na sobotní reportáž televize Nova, kterou se hráč, Nehoda i Šerák cítí být poškozeni.

Všichni tři od pondělí jednali v Turíně a teď se prý společně chtějí bránit i právní cestou. "Případ neúspěšné investice ve firmě Mafloor byl jen záminkou k rozpoutání kampaně proti mně a mým spolupracovníkům. Je důležité, že jsme si v Turíně s Pavlem potvrdili, že se mezi námi nic nezměnilo a že se těm nařčením musíme postavit," doplnil pro ČTK Nehoda, který si stojí za názorem, že rozpoutání celé kauzy je součástí boje fotbalových agentů.

Zkreslené výroky

Televize Nova naznačila, že v případu firmy Mafloor mohly být spáchány trestné činy porušování povinnosti při správě cizího majetku a podvodu. Nehoda společně s advokátem Šerákem Nedvěda prý poškodili tím, že po likvidaci firmy a vypsání konkurzu v roce 2006 bez Nedvědova vědomí použili jeho bianco plnou moc podepsanou rok a půl před tím.

I Nedvěd televizi Nova řekl, že o celé operaci nevěděl a chování lidí, co ji provedli, jej mrzí. Dnes se hráč s Nehodou ohradili s tím, že natočený rozhovor byl tendenční a Nedvědovy výroky zkreslené.

Kroupa: Nedvěd odpovídal spontánně

S tím zásadně nesouhlasí Janek Kroupa, autor reportáže, která bude celá k vidění ve středu večer v pořadu Na vlastní oči. "Chápu tyto reakce jako obranu pana Nehody. Ale celý rozhovor s Pavlem Nedvědem byl naprosto standardní a vedený korektně. Nedvěd věděl, o čem se hovoří, odpovídal zcela spontánně. Abychom to dokázali, jsme připraveni poskytnout nesestříhanou verzi rozhovoru ve středu odpoledne všem médiím i dalším zájemcům," uvedl pro ČTK Kroupa.

Nedvěd připustil, že byl ze špatné investice do dřevařské firmy rozmrzelý, ale nikdy prý Nehodu neobvinil z nekalých úmyslů. "Rozhodování v této věci bylo výhradně v jeho (Nehodově) kompetenci a můj nesouhlas s prodloužením smlouvy zmiňovaný v reportáži jsem vyjádřil až po jejím podpisu," vysvětlil čtyřiatřicetiletý středopolař.

Reklama