Hlavní obsah

Nedvěd prý dál stojí za Šerákem a Nehodou

PRAHA

Ve středu zveřejněný rozhovor Pavla Nedvěda na internetových stránkách televize Nova, týkající se jeho neúspěšné investice do firmy Mafloor, prý nijak nenaruší vztahy s jeho agentem Zdeňkem Nehodou a advokátem Bronislavem Šerákem, kteří fotbalistu údajně měli poškodit a připravit o většinu z investovaných 37 miliónů.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Pavel Nedvěd

Článek

Nedvěd ve středu ČTK řekl, že si kauzu "Mafloor" společně s Nehodou a Šerákem už vyjasnili, to je podle něj v současné chvíli na celé věci nejdůležitější.

"Ale je fakt, že celá ta aféra pro mě byla velmi nešťastná, těžká a nepříjemná. Mě to dost unavilo, asi se to nemělo odehrát takto na veřejnosti. Určitě se to mělo řešit jiným způsobem," uvedl v telefonickém rozhovoru s ČTK Nedvěd, aniž by chtěl celou kauzu více komentovat.

Nehoda s Šerákem měli podle pořadu Na vlastní oči Nedvěda podvést, nařčení však odmítají a zvažují obranu právní cestou. "S Pavlem jsem okamžitě po odvysílání rozhovoru mluvil a platí to, jak jsme ukončili naši schůzku na začátku týdne v Turíně. Jsme jednotní, naše vztahy dál zůstávají naprosto korektní," uvedl Šerák pro ČTK.

Chyběly ucelené informace

Nedvěd ve středu na Nově prohlásil, že jej hluboce zasáhlo a zklamalo jednání Nehody se Šerákem, kteří prý měli jednat za jeho zády a připravit jej o milióny korun. "Když vás zklamou nejbližší, je to ten nejhorší pocit, zanechá to ve mně hluboké stopy. O ty peníze potom ani tak nejde," uvedl Nedvěd v rozhovoru, jehož nesestříhanou verzi dnes večer Nova zveřejnila na svých internetových stránkách. Dokonce zpochybnil svoji další spolupráci s Nehodou, s nímž je spjat od počátku kariéry.

Podle úterního společného prohlášení s Nehodou už svá slova vzal zpět, v interview tak prý reagoval proto, že před zmíněným rozhovorem neměl ucelené informace o celém případu. "V rozhovoru jsem se vyjadřoval tak, jak mi byly kladeny otázky. Na schůzce s agentem a advokátem mi pak ale byly vysvětleny některé věci, o kterých jsem před tím nevěděl," podotkl dnes Nedvěd.

"Pavel byl pouze zneužit za účelem diskreditace své osoby, manažera Zdeňka Nehody a mé osoby. Nemohl odpovídat jinak, byl zmanipulován záměrně. Pavel teď získal všechny informace a pohled na případ firmy Mafloor přehodnotil," dodal Šerák.

Nehoda má stále plnou moc

Nova v rozhovoru s Nedvědem připomněla, že kritickým bodem celého vztahu mezi Nedvědem na jedné a Nehodou se Šerákem na druhé straně měla být situace z roku 2005. Na základě plné moci od Nedvěda měli Nehoda se Šerákem prodloužit patnáctimiliónový kontokorentní úvěr u Živnostenské banky. O zmíněných 15 milionů zřejmě Nedvěd přijde.

Nejlepší fotbalista Evropy z roku 2003 prý o celé operaci nevěděl, což ale později popřel. "Rozhodování v této věci bylo výhradně v jeho (Nehodově) kompetenci a můj nesouhlas s prodloužením smlouvy zmiňovaný v reportáži jsem vyjádřil až po jejím podpisu," napsal v úterním prohlášení Nedvěd, podle kterého má Nehoda stále jeho plnou moc.

Šerák s Nehodou tvrdí, že nic nekalého za zády Nedvěda nikdy nedělali. Peníze jejich klienta prý v roce 2005 už rozhodně nepoužili. "Žádné další peníze Pavla Nedvěda se v roce 2005 do společnosti Mafloor neinvestovaly, nedošlo k žádnému navýšení úvěru, k žádnému čerpání peněz. Jediné jeho investice byly v roce 2000 a 2001, poté šlo pouze o oddálení splatnosti kontokorentního úvěru a s ním spojené zástavy, který byl již vyčerpán v roce 2003. Tyto skutečnosti jsme Pavlovi doložili i příslušnými doklady," dodal Šerák.

Reklama