Hlavní obsah

Anglie chce Beckhama zpět v reprezentaci

LONDÝN/PRAHA

David Beckham se okamžitě musí vrátit do anglické fotbalové reprezentace. V internetové anketě deníku Sun se pro návrat bývalého kapitána vyslovilo 88 procent z několika tisíc hlasujících. "Věřím, že bych měl týmu stále co dát, ale nezáleží na mně," řekl nedávno Beckham. Jednatřicetiletý záložník skončil v reprezentaci po loňském mistrovství světa v Německu.

Foto: internet

Vrátí se Beckham do reprezentace, nebo se již definitivně rozloučil?

Článek

Nový kouč Steve McClaren, který ve funkci vystřídal Švéda Svena Görana Erikssona, totiž Beckhama prakticky ze dne na den odepsal s vysvětlením, že hodlá sázet na perspektivnější hráče.

Národ to však nemůže dodnes skousnout. Možná i proto, že se týmu v poslední době vůbec nedaří. Po třech úvodních výhrách v kvalifikaci o ME 2008 pak doma uhrála Anglie bezbrankovou remízu s Makedonií a prohrála 0:2 v Chorvatsku. V listopadové přípravě remizovala 1:1 v Nizozemsku a minulý týden doma podlehla Španělsku 0:1.

Hned se začalo spekulovat, že se pod McClarenem pořádně rozhoupala židle. Pokud nezíská šest bodů z březnových kvalifikačních zápasů v Izraeli a Andoře, prý dostane padáka. Po poslední porážce od Španělska musel pětačtyřicetiletý kouč odpovídat na dotazy, zda nepřišel čas na návrat Beckhama.

McClaren pouze prohlásil, že možnost znovu využít bývalého kapitána nikdy definitivně nezatratil. V kuloárech se však proslýchá, že názor nezmění, protože jde o člověka, který nedokáže přiznat svou chybu.

Fanoušci Anglie však mají jasno: Beckham je pro národní tým stále nepostradatelný a neměl by chybět v nominaci na nejbližší kvalifikační dvojzápas. Pouhých 12 procent lidí si myslí, že už má svá nejlepší léta za sebou a pro tým by nebyl přínosem.

Reklama