Hlavní obsah

Nedvěd zůstane v kauze Mafloor poraženým

PRAHA

Kauza kolem investice fotbalisty Pavla Nedvěda do firmy Mafloor a následného kontokorentního krytí u banky vyvolává hodně dohadů. V rozhovoru pro pořad Na vlastní oči Nedvěd řekl redaktorovi Janku Kroupovi jasně, že o prodloužení kontokorentu nevěděl a nechtěl ho. Jenže v úterním prohlášení pak uvedl, že jeho hráčský agent Zdeněk Nehoda a právník Bronislav Šerák měli a mají jeho plnou důvěru.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Pavel Nedvěd

Článek

Nedvěd dokonce zvažuje žalobu na TV Nova kvůli záměrné manipulaci ze strany redaktora. Co se týká finanční ztráty, zůstane Nedvěd v této kauze určitě poražený. Pokud vše, co se týká dražby areálu firmy a následného dělení získaných peněz, dopadne v jeho prospěch, může dostat zpátky z přibližně 45 miliónů korun, které do projektu celkem vložil, něco kolem patnácti až necelých dvaceti miliónů.

Kdyby se případem začala zabývat policie a Nedvěd trval na tom, že byl proti prodloužení kontokorentního úvěru a Šerák tento krok udělal proti jeho vůli, mohlo by se jednat o trestný čin. Šerák by musel doložit, že měl Nedvědův souhlas, a nic takového, jak sám přiznal, nemá. Nedvěd by dostal peníze ze Šerákovy advokátské pojistky. Jenže to jsou kdyby...

Boj mezi fotbalovými agenty?

Nehoda je přesvědčen, že tento případ, který nemá s fotbalem nic společného, proti němu vytáhla konkurence, konkrétně někdo z hráčských agentů. Na nikoho však ukázat nechce. Redaktor Janek Kroupa naopak Právu řekl: "Nikdo mi žádný tip nedal. Zaslechl jsem to v restauraci u piva a připadalo mi to jako vtip. Ale šel jsem za tím a opatřil si všechny listiny, hovořil jsem s mnoha zainteresovanými lidmi, od ředitele fabriky Maška přes Šeráka, Nehodu až po Nedvěda, který se choval velmi vstřícně. Neznám fotbalové prostředí, takže jsem nebyl ničím ovlivněn ani nikým manipulován. Nesestříhaný rozhovor, uveřejněný na webu TV Nova, je toho důkazem. Možná si Šerák s Nehodou uvědomili chybu, a proto jeli vše do Turína s Nedvědem urovnat." I to je možné.

Pohledávky má i Srníček

Komu pošpinění Nehody se Šerákem slouží? Vyvolává to skutečně domněnku, že může jít o konkurenční boj. Nedvěda však jeho slova v reportáži a následné prohlášení staví do role člověka, který přichází o desítky miliónů, ale vlastně neví, co chce. A k tomu ještě vyjádření gólmana Pavla Srníčka, že mu Nehoda dluží pět miliónů od Brescie.

Pokud skutečně impuls vzešel z řad fotbalových agentů, pak dotyčný asi nedomyslel, že vrhne špínu nejen na Nehodu, který se logicky bude bránit, ale i na agenty jako takové. Nedvěd pravdivě v reportáži řekl, že fotbalisté jsou snadná kořist a agenti nad nimi mají příliš velkou moc.

Reklama