Hlavní obsah

Nehoda: Je nutné dodržovat etický kodex

Karel Felt, Jan KrůtaSport.czPrávo

Hráčský agent Zdeněk Nehoda považuje kauzu kolem zkrachovalé firmy Ma-Floor za podraz a v rozhovoru pro deník Právo říká: "Po schůzce agentů by se mohly vztahy zlepšit."

Foto: PRÁVO

Zdeněk Nehoda

Článek

Jaký jste zažil od konkurence největší podraz?

Určitě je to kauza MA-FLOOR. O tom asi nemusím nikoho přesvědčovat...

Se kterým z manažerů si můžete bez obav sednout a otevřeně popovídat?

Bez obav a na rovinu mohu mluvit s Němečkem a také s Paskou.

Může schůzka manažerů na svazu něco zlepšit v jejich vztazích? Co by měl svaz pro vyčištění prostředí udělat?

Jen v případě, že budou schůzky častěji a zlepší se komunikace mezi svazem a agenty ve smyslu kontroly naší činnosti a dodržování etického kodexu. Pak by se mohly zlepšit i vztahy mezi námi.

Podle Pavla Zíky jste mu popřel, že byste se zmínil novinářům o jeho snahách zhatit Sivokův nebo Fořtův přestup nebo že dal Mazuchovi 300 tisíc korun?

S panem Zikou i novináři jsem hovořil. Řekl jsem, že jsem dostal informace z Brna, že panu Mazuchovi peníze Zikův spolupracovník nabízel. Nemám k tomu žádné důkazy. Též jsem novinářům řekl, že Sivokův přestup nemohl Zika překazit, jelikož probíhala jednání mezi mnou a oběma kluby, a co se týká Fořta, snažil se i do tohoto transferu zasahovat.

Jaké služby nabízíte klientům a s čím se na vás obracejí z mimofotbalových věcí?

Zajišťujeme jim poradenství při podpisu profesionální smlouvy s kluby. Jednáme o podmínkách a organizujeme přestupy v Česku a do zahraničí. V případě přestupu do zahraničí a pobytu tam jim zajišťujeme veškeré potřeby, které z toho vyplývají, například obstarání bydlení, auta, telefonů atd. A to i pro rodinné příslušníky. Z nefotbalových věci v případě zájmu dohodneme vedení účetnictví, daňové poradenství nebo třeba životní a úrazové pojištění.

Kde berete tipy na mladé hráče, myslím žáky a dorostence?

Máme rozvinutý vlastní skauting po celé republice. Od našich vlastních i externích spolupracovníků dostáváme informace a tipy na talenty. Ty potom osobně sledujeme a vyhodnocujeme, zda má smysl s nimi spolupracovat na rozvoji jejich kariéry.

Reklama