Hlavní obsah

Futsalisté začali kvalifikaci ME výhrou nad Kazachstánem

SPLIT

Úspěšně vstoupili čeští futsaloví reprezentanti do kvalifikační skupiny o postup na mistrovství Evropy v Portugalsku. V chorvatském Splitu ve čtvrtek svěřenci trenéra Tomáše Neumanna porazili Kazachstán 6:4, když se blýskl hlavně hattrickem Tomáš Sluka.

Foto: www.nzi.si

Futsal - ilustrační foto

Článek

Do českého týmu se po dvouleté pauze opět vrátily opory Roman a Michal Marešové a Jaroslav Kamenický. Ten společně Formánkem a brankářem Klímou začal na lavičce, Krayzel a Stejskal dokonce zůstali na tribuně.

Po opatrném úvodu se čeští futsalisté dostali do dvoubrankového vedení, o nějž ale po proměněné penaltě Terentěva vzápětí přišli. Za minutu ale vsítil svůj druhý gól Sluka a před pauzou uklidnil reprezentační výběr Roman Mareš.

Soupeř po příchodu z kabin přitvrdil, což pocítili především bratři Marešovi. Dlouhého nahradil v první čtyřce Kamenický, ale přesto Kazachstán utkání ve druhé dvacetiminutovce zdramatizoval. Z pohodlného náskoku 4:1 bylo během tří minut pouze hubené jednogólové vedení 5:4, které ale o pět minut později po rohu opět navýšil Filinger a prakticky tak zápas rozhodl.

V druhém utkání kvalifikační skupiny čeká český tým v pátek od 18:00 Bosna a Hercegovina, třetím soupeřem bude v neděli Chorvatsko. Na šampionát postoupí jen vítěz.

Výsledek - 5. kvalifikační skupina:
ČR - Kazachstán 6:4 (4:1)
Branky: 9., 17. a 27. Sluka, 16. a 19. R. Mareš, 34. Filinger - 26. a 28. Butrin, 16. Terentěv z pen., 29. vlastní Kamenický. Rozhodčí: Cardoso (Port.). Diváci: 100.
Sestava ČR: Meller - Frič, R. Mareš, Dlouhý, M. Mareš - Sluka, Filinger, Blažej, Rešetár - Kamenický, Formánek.
Chorvatsko - Bosna a Hercegovina 4:2 (3:1)

Reklama

  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín