Hlavní obsah

Hable přivedl mladé Evropany k výhře nad Afrikou i podruhé

Český fotbalový talent Jan Hable přivedl v Barceloně v roli kapitána výběr osmnáctiletých Evropanů k hladkému vítězství nad Afrikou i podruhé. Po úterní výhře 6:1 ve čtvrtek evropský tým zdolal soupeře 4:0 a získal Meridian Cup. Z triumfu se radoval i druhý český zástupce Jan Polák.

Článek

Trenér Iňaki Sáez dodržel slovo a základní jedenáctku ve srovnání s prvním utkáním změnil na osmi místech. Hable i Polák si však spolu s Němcem Marinem místo udrželi. Hable, který byl v úterý zvolen mužem zápasu, nastoupil opět s kapitánskou páskou a skautům věhlasných klubů předvedl parádní lob z více než 30 metrů.

Jeho pokus vytáhl gólman s námahou na roh. Ve 41. minutě trefil Rus Prudnikov z přímého kopu tyč a Maďar Németh zblízka dorazil míč do sítě. Z podobné situace přidal po změně stran druhou branku Němec Fischer a Prudnikov s Maďarem Dudásem dílo dokonali.

To už hrál soupeř v deseti, červenou kartu uviděl Sy a hned na trávníku to obrečel. Afrika, jejíž dres oblékl i mladší bratr kamerunské hvězdy Eto´oa Etienne, ve dvojutkání za Evropou výrazně zaostala hlavně po stránce taktiky.

Evropa - Afrika 4:0 (1:0)
Branky: 41. Németh, 64. Fischer, 73. Prudnikov, 90+1. Dudás. Rozhodčí: Einwaller (Rak.). ČK: 52. Sy (Afrika).
Sestava Evropy: Szczesny - Adamovič (75. Kopplin), Savall, Polák, Malul - Ribeiro (46. Gulan), Marin (46. Anita), Hable (60. Aarón), Krkic - Prudnikov (77. Dudás), Németh (46. Fischer).

Reklama

Související témata: