Hlavní obsah

Hudler si splnil sen, dohodl se s Detroitem

PRAHA

Hokejový útočník Jiří Hudler se v pondělí po 14. hodině stal hráčem týmu NHL Detroit Red Wings. Devatenáctiletý odchovanec vsetínského hokeje s klubem podepsal tříletou smlouvu, podrobnosti zatím nebyly zveřejněny.

Foto: ČTK-Alexandra Mlejnková

Jiří Hudler

Článek

Spekuluje se, že Hudler se platem přiblížil k maximu, které nováček v NHL může dostat. Měl by tedy pobírat necelý milión dolarů ročně. "Úplný strop to není, ale i tak jsem moc spokojený. Když by na to přišlo, šel bych do zámoří i za klobásu," žertoval mladík chvíli poté, co souhlasil s podmínkami kontraktu. Podle svých slov byl s výší smlouvy nadšen i proto, že Rudá křídla jej v roce 2002 brala až ve 2. kole draftu jako 58. hráče v pořadí.

K dohodě došlo bez zádrhelů

Účastník letošního seniorského mistrovství světa ve skrytu duše doufal, že by se v létě prostřednictvím svého agenta, střelce zlatého finálového gólu z Nagana Petra Svobody, mohl s Detroitem dohodnout. "Na konci sezóny sice přišla dvě zranění, ale celkový dojem jsem měl dobrý, a tak jsem věřil v zájem ze zámoří. Všechno proběhlo hladce, v podstatě o nic jsme se s Red Wings nemuseli přít," hodnotil pozitivně průběh jednání.

Hudler nejprve o radostné události informoval tátu a hned vytáčel telefonní číslo babičky, která je jeho největším fanouškem. "Měli radost oba, ovšem táta to bral bez emocí. Zato babička byla štěstím bez sebe," smál se útočník, který si splnil jeden z klukovských snů. Zámořské skauty uchvátil excelentní technikou, skvělým bruslením i přehledem. "Nějaké výdaje na oslavy tak asi padnou, určitě to spraví dobrá večeře," plánoval hokejista.

:. ANKETA
Najde mladík Hudler uplatnění v prvním týmu Detroitu? Hlasujte v anketě na konci článku.

Postupně přiletí otec a babička

Pocit strachu z kroku do neznáma se u něj nedostavil. Prý mu v tom pomohlo i půlroční hostování v ruské Kazani, kde strávil zbytek minulé sezóny. "Spíš cítím jenom příjemné napětí z toho, co bude. Snad každý nováček je plný očekávání," vyznal se Hudler a hned přiznal, že přípravu na vstup do NHL upraví: "Na začátku srpna letím trénovat na Floridu a pak vyrazím na kemp. Přesný den odletu ale ještě nevím, je to hodně čerstvé."

Během tréninku v zámoří bude sám. V případě, že se by se prosadil do prvního mužstva Red Wings, přiletěl by za ním otec. "A pak asi i babička, určitě si to nebude chtít nechat ujít," připustil Hudler, který se vůbec nezabýval tím, zda bude jeho spoluhráčem třeba i brankář Hašek, o jehož návratu se hovoří. " Jediné informace, které o to mám, jsou z novin. Mám pocit, že jen Dominik přesně ví, zda se vůbec chce vrátit," nespekuloval Hulder.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava