Hlavní obsah

Rosický je po operaci, koncem týdne začne trénovat

Kapitán fotbalové reprezentace Tomáš Rosický se v pondělí v poledne podrobil operaci, při ktery mu byly vyjmuty všechny čtyři zuby moudrosti. Záložník londýnského Arsenalu je už probuzen z narkózy a cítí se dobře. Uvedl to primář oddělení ortopedie, traumatologie a rekonstrukční chirurgie Jiří Fousek pro Rosického internetové stránky.

Článek

Podle Fouska, který je současně lékařem národního týmu, by mohl být Rosický nejdéle ve středu propuštěn do domácího léčení, s lehkým tréninkem by mohl začít koncem týdne.

Ooperace probíhala standardním způsobem. "Tomáš absolvoval operační zákrok, při kterém došlo k odstranění všech čtyř zubů moudrosti a jeho pooperační stav odpovídá rozsahu operace," uvedl Fousek na www.rosickytomas.com

Pokud by se prý rekonvalescence odehrávala podle obvyklého vývoje, propustí Rosického ve středu. K operaci došlo na základě zjištění britských specialistů, podle nichž mohou mít zuby moudrosti souvislost s řadou svalových zranění, kvůli kterým Tomáš několikrát během sezóny absentoval.

Reklama