Hlavní obsah

Petr Čech chytal za Lhotu a pak řádil i v útoku

Na Petra Čecha se fotbalisté ze Lhoty na Kladensku většinou dívají jen v televizi, jak v brance Chelsea zastavuje nájezdy útočníků v anglické Premier League či v Lize mistrů. V neděli ale i oni měli tu čest, aby si s hvězdou nejzářivějšího lesku zahráli v jednom týmu. Čech totiž přijal pozvání místních pořadatelů a v prvním poločase exhibičního utkání hájil branku celku, který jinak nastupuje v 1.B třídě, až sedmé nejvyšší soutěži.

Foto: PRÁVO/Jan Krůta

Brankář Petr Čech

Článek

Čech odehrál za Lhotu první poločas, blýskl se několika výbornými zákroky a překonal jej až Jiří Jarošík. Česká brankářská jednička však své nové spoluhráče chválila. "Kluci hráli výborně. Dokud měli síly, tak dobře bránili a navíc na začátku dali i pěkný gól," ohlížel se po utkání Čech, který ve druhém poločase už nastoupil za Výběr hvězd a jednou brankou nakonec i on sám přispěl k výhře nad Lhotou 5:1.

"Dlouho jsem v útoku nehrál, ale dobře jsem si zaběhal a nakonec dal i gól, takže to bylo dobré," podotkl v rozhovoru s ČTK Čech, který deset minut po poločase zužitkoval dlouhé sólo. "Ale raději zůstanu přece jenom v brance, tam se cítím o něco lépe," usmíval se Čech, který ještě v sobotu odchytal za národní tým bezbrankový kvalifikační duel ve Walesu.

Když dostane vízum, podívá se do USA

Domácí borci si Čechovu přítomnost v jejich týmu jenom pochvalovali. "Jen jsme ho občas museli trochu pokárat, když třeba vyrazil míč zbytečně na roh," žertoval obránce Lhoty Jiří Adam, jinak také prvoligový rozhodčí. "Ba ne, s Petrem za zády se hraje naprosto perfektně. On prostě chytne úplně všechno. Zahrát si s ním v jednom týmu pro nás je obrovský svátek, pro mě to je takový vrchol kariéry," líčil Adam.

Pětadvacetiletá brankářská hvězda po zápase už plánovala, jak si užije letní dovolenou. Čech se má na začátku přípravy v Chelsea hlásit až 9. července. "Teď budu odpočívat pár dní doma a potom bych chtěl s manželkou odletět na dovolenou do Spojených států, ale ještě uvidím, jestli dostanu vízum," dodal Čech.

Čech tak ve Lhotě společně udělal definitivní tečku za letošní sezónou. Dorazili sem i reprezentanti David Rozehnal, Tomáš Hübschman, Jarošík či Marek Heinz, nechyběli ani útočník Heart of Midlothian Michal Pospíšil, nová posila Herthy Berlín Jaroslav Drobný, zadák Bochumi Pavel Drsek, sparťanské legendy Horst Siegl s Jiřím Novotným, kapitán vicemistrů Evropy z roku 1996 Miroslav Kadlec či hokejisté Tomáš Kaberle s Karlem Pilařem.

Reklama