Hlavní obsah

Na Julisce se představí fotbaloví internacionálové

Bývalí českoslovenští reprezentanti se představí v prvním ročníku fotbalového turnaje Legendy 2007, který se pod záštitou Nadace fotbalových internacionálů uskuteční 1. července na stadionu v Praze na Julisce. Střetnou se v něm dřívější hvězdy čtyř nejslavnějších pražských klubů - Sparty, Slavie, Bohemians a Dukly. Své fotbalové umění budou předvádět například Antonín Panenka, Ladislav Vízek, Ivan Hašek nebo František Veselý.

Článek

V turnaji mohou startovat hráči starší 40 let, kteří minimálně jednou oblékli dres národního celku. "Hlavním cílem je, aby se setkali hráči několika generací," řekl na dnešní tiskové konferenci v Praze ředitel turnaje Pavel Červený.

Hrát se bude na pražské Julisce, čímž chtějí organizátoři připomenout zmrtvýchvstání Dukly, která bude od příští sezóny startovat ve druhé lize. "Chceme divákům ukázat, kudy se tam chodí, aby si na to zvykli," podotkl s úsměvem Červený.

Hrát se bude dvakrát dvacet minut, vstup zdarma

Čtveřice týmů se nejprve utká ve dvou semifinálových zápasech, Slavii čeká Dukla a Spartu Bohemians, a mezi vítězi se rozhodne o držiteli trofeje pro vítěze. Hrát se bude na hřišti klasických rozměrů, dobu pořadatelé zkrátili na 2x20 minut.

V rámci celodenního programu budou rovněž odměněni reprezentační jubilanti, pětašedesátiny letos slaví například legendární brankář Ivo Viktor. "Moc se mi tato myšlenka líbí. Setkají se zde generace, takovýchto akcí není nikdo dost. Doufám, že nezůstane jen u jednoho ročníku," přál si bývalý gólman Dukly.

Oceněni budou i nejlepší brankář, střelec, hráč a nejstarší účastník. Diváci mají vstup do areálu zdarma, mohou se těšit mimo jiné na vystoupení vojenské dechové hudby nebo čestný výkop, který provede držitel Zlatého míče z roku 1962 Josef Masopust.

Reklama