Hlavní obsah

Sparta v přípravě remizovala s Mnichovem 1860

Sparťanští fotbalisté v prvním utkání na soustředění v rakouských Korutanech hráli s Mnichovem 1860 bez branek. Vyrovnaný zápas proti týmu z druhé německé bundesligy postrádal více brankových šancí, blíže gólu byl soupeř, ale Poštulka v 65. minutě skvěle zasáhl. Dnešní duel nedohrál záložník Hušek, kterého úzkostlivý rozhodčí vyloučil po dvou žlutých kartách.

Článek

Pouze na tribunu mezi diváky na útulném stadionku pod alpskými dvoutisícovými vrcholy usedli útočníci Došek, Kulič a Slepička, kteří zatím trénují jen individuálně. Kvůli pochroumanému kotníku nemohl nastoupit ani Kolář.

Do základní sestavy - s neobvyklým rozestavením 4-1-4-1 - nastoupil Martin Abraham, který do Sparty přestoupil ve středu. Za novými spoluhráči sice vyrazil tentýž den odpoledne, ale do cíle dorazil až ve čtvrtek nad ránem. Automobil s novou posilou totiž uvízl v dopravní zácpě na rakouské dálnici. Do utkání jako jeden z mála nastoupil ještě s pokrývkou hlavy, neboť klubový "lazebník" Horváth ho zatím do práce nedostal. Na rozdíl od Holendy se Zlámalem, kteří už jsou holohlaví.

Hru ovlivnila řada střídání

Abrahamova role byla nezvyklá: hrál za jediným útočníkem a dostával se často do rozehrávky. "Vyzkoušeli jsme nový model, ale částečně to bylo i vynuceno zdravotním stavem hráčů. Tři útočníky zatím máme mimo, dva zdravé nelze přetížit,"řekl po utkání českým novinářům trenér Michal Bílek.

Zápas v horkém počasí měl dvě rozdílné poloviny. Zatímco v první měli výrazně navrch hráči českého mistra, po pauze se lépe ukazovali soupeři. Hru Sparty ovlivnila řada střídání. Byla to odveta za zápas, který se také v Rakousku hrál přesně před rokem, tehdy s výsledkem 1:1.

Bílek byl se zápasem spokojen jen částečně. "Do 60. minuty to bylo v pořádku, v prvním poločase jsme hráli jen na jednu branku. Pak už to bylo hodně těžké, částečně i kvůli nezvyklému rozestavení," uvedl kouč, který hodlá dát v neděli proti Dinamu Bukurešť šanci dalším hráčům. Na marody ještě nedojde - jako první se k týmu připojí až v pondělí Marek Kulič.

Sparta Praha - Mnichov 1860 0:0
ČK: 64. Hušek (po druhé ŽK). Diváci: 600.
Sestava Sparty: Poštulka - Pospěch (46. Zabavník), Řepka (62. Mareš), Kadlec, Kladrubský - Hušek - Kisel, Abraham (64. Sylvestre), Horváth (78. Bíro), Limberský (70. Matušovič) - Holenda (64. Rezek).

Reklama

Související témata: