Hlavní obsah

Brněnský primátor slíbil stříbrným fotbalistům lepší podmínky

Čtyři členy stříbrné fotbalové dvacítky z FC Brno Luboše Kaloudu, Ondřeje Mazucha, Tomáše Oklešťka a Marka Střeštíka společně s trenérem Miroslavem Soukupem přijal ve čtvrtek na Nové radnici brněnský primátor Roman Onderka. Poděkoval jim za úspěšnou reprezentaci a od hráčů dostal reprezentační dres s podpisy.

Článek

Primátor slíbil, že Brno zlepší podmínky pro fotbal ve městě. Do poloviny roku 2011 by měl být dokončen nově zrekonstruovaný stadión za Lužánkami s kapacitou třicet tisíc diváků.

"Už jsme zahájili práce a připravujeme výběrové řízení na projektanta stavby. Stadión by měl sloužit nejen prvoligovému fotbalu a případným evropským pohárům, ale také české reprezentaci," řekl Onderka. Vylepšení v podobě vyhřívaného trávníku se dočká i stadión na Srbské, kde teď hraje ligový tým.

Z kvarteta brněnských hráčů si užije nejdelší odpočinek Mazuch, který odletí až příští středu do svého nového působiště ve Florencii. Kaloudu a Střeštíka už v pátek čeká první trénink a o den později prvoligová generálka v Opavě. Okleštěk ještě podstoupí vyšetření poraněného ramene.

Reklama

Související témata: