Hlavní obsah

Sparťané zvládli generálku, Rostock porazili 2:0

Fotbalisté Sparty zvládli generálku na start nejvyšší soutěže. Před čtyřmi tisícovkami diváků herně předčili i přestříleli Hansu Rostock a zvítězili 2:0. V sychravém počasí mohli sparťané přidat i další góly, ale měli vychýlenou střeleckou mušku. V brance mistra se objevil Tomáš Poštulka, nová posila Matúš Kozáčik se bude hlásit na Letné až v pondělí.

Foto: PRÁVO

Fotbalisté Sparty se radují z branky

Článek

Zápas začal dešťovou sprškou a sparťanským náporem, který mohl už během první půlhodiny korunovat brankami při několika šancích Došek, ale dvakrát se mu postavil do cesty skvělý gólman Wächter, jednou orazítkoval domácí útočník břevno. Krásnou střelou vyzkoušel brankáře Hansy i Hušek.

Na branku si museli sparťané počkat až do druhého poločasu, kdy po faulu na Horvátha sám postižený zahrál trestný kop, na který naběhnutím za obranu a lehkou tečí do sítě reagoval nejlépe Kladrubský. Krátce poté přidala Sparta po dalším soupeřově zaváhání druhý gól zásluhou Pospěcha a trenér Bílek mohl vystřídat hned pět hráčů najednou.

Pulpita v Ostravě rozčílil terén

Fotbalisté Olomouce remizovali v posledním přípravném utkání před začátkem sezony s divizní zálohou Baníku Ostrava 1:1. Generálka vyvolala v táboře Hanáků rozladění, kouč Martin Pulpit si postěžoval na špatné hřiště, na kterém si prý tým nemohl vyzkoušet některé herní varianty.

"Jsem zklamaný. Výběrem nevhodného hřiště i soupeřem, který v jedenácti hráčích stál na šestnáctce a bránil. Potřebovali jsme si něco vyzkoušet, ale to se právě nepodařilo. Za žádnou generálku tento zápas nepovažuju," řekl novinářům trenér Sigmy Martin Pulpit.

Fotbalisté Baníku Ostrava porazili v závěrečném testu před ligovou premiérou Púchov 2:0. Jeden gól třetiligovému slovenskému celku dal opět i útočník Václav Svěrkoš, který si v pátém přípravném utkání po návratu z Německa připsal čtvrtý střelecký zápis.

V posledním zápase letní přípravy zdolali fotbalisté Mladé Boleslavi kyperský celek AEK Larnaka 4:1. Dvě branky vítězů vstřelil Brunclík. Většinu zápasu byli domácí aktivnější a vypracovali si více šancí. Kypřané snížili až v závěru utkání, když už prohrávali o čtyři góly.

Sparta Praha - Hansa Rostock 2:0 (0:0)
Branky: 48. Kladrubský, 54. Pospěch. Rozhodčí: Matějek. Diváci: 4052.
Sestava Sparty: Poštulka - Pospěch (81. Zabavník), Šimůnek (70. Mareš), Řepka (46. Kadlec), Kladrubský - Abrahám (60. Kisel), Horváth (60. Sylvestre), Hušek (60. Kúdela), Limberský (46. Žofčák) - Kulič (60. Slepička), Došek (60. Rezek).
Baník Ostrava B - Sigma Olomouc 1:1 (1:0)
Branky: 20. Prokeš - 59. Janotka. Rozhodčí: Levinger. Diváci: 320.
Sestava Olomouce: Drobisz - Randa, Šuškavčevič, Škerle, Jurkič (46. Čupr) - Onofrej (68. Petr), Rossi, Rýdel - Janotka, Hubník (46. V. Schulmeister), Pulkert (46. Bajer).
České Budějovice - Liberec 2:1 (2:0)
Branky: 10. Jungr, 33. Radzinivečius - 82. Pudil. Rozhodčí: Jílek.
Č.Budějovice: Kučera (46. Křížek) - Peroutka (46. Plichta), Horejš, Homoláč (46. Rehák), Šmíd - Plocek, Vozábal, Hílek, Jungr - Adamec, Radzinevičius (46. Zelinka).
Liberec: Hauzr - Krátký (46. Šinglár), Košťál, Brezinský (46. Holeňák), Liška - Papoušek, Hodúr, Bílek, Bejbl, Pudil - Jirouš.
Graffin Vlašim - FK Teplice 0:4 (0:3)
Branky: 20. a 32. Smíšek, 9. Gašparík, 83. Rilke.
Sestava Teplic: Slavík - Kaufman, Lukáš, Krmaš, Merzič (46. Rosa) - Verbíř (65. Rilke), Szabou (60. Lijevakovič), Doležal (72. Hašek), Gašparík (65. Klein) - Smíšek (46. Kroupa), Koukal.
Baník Ostrava - Púchov 2:0 (2:0)
Branky: 23. Svěrkoš, 35. Lukeš. Rozhodčí: Čecháček. Diváci: 2299.
Sestava Ostravy: Vašek - Řezník, Cigánek (62. Ricka), Bystroň, Čoupek (62. Tchuř) - Rajtoral (46. Zeher), Metelka, Lukeš (70. Varadi), Mišinský (62. Tesařík) - Svěrkoš, Magera.
FK Mladá Boleslav - AEK Larnaka 4:1 (3:0)
Branky: 16. a 20. Brunclík, 26. Táborský, 62. Matějovský - 79. Xenofontos.
Sestava Mladé Boleslavi: Miller - Ševinský, Rajnoch, Rolko, Hrdlička - Kysela (77. Řezníček), Matějovský, Voříšek, Brunclík (86. T. Sedláček) - Táborský (55. Vaneček), Holub (70. Kopic).

Reklama