Hlavní obsah

Rosický: Odvážíme si výsledek, který jsme chtěli

Jako jediný Čech odcházel ze středečního utkání s úsměvem Tomáš Rosický. Kýžený úspěch Arsenalu v podobě dvou vstřelených branek již v prvním zápase rozhodl o tom, že Sparta má k postupu do základní skupiny Ligy mistrů už jen minimální šance na úspěch. Za dva týdny by Arsenal v Londýně stvrdit postup do hlavní fáze prestižní soutěže.

Článek

Jak se vám hrálo po letech opět na Spartě?

Bylo to hodně emotivní. Hrál jsem před publikem, před kterým jsem vyrostl. Je to úplně něco jiného, než když jsem tady hrál s nároďákem. Nebylo to pro mě jednoduché.

Sparta vám byla v prvním poločase vyrovnaným soupeřem. Čekali jste, že to s nimi bude takto složité?

Samozřejmě jsme věděli, že nás tady nečeká jednoduchý zápas. Trenér nás upozorňoval, že Sparta bude bojovat jako o život. Nenechala nás vůbec hrát. Určitě taky čekala na naše chyby.

Ty ovšem nepřišly na vaší straně, ale naopak chybovali domácí...

Ano, oni se do té 55. minuty s námi drželi, pak ale odešli fyzicky a nestačili naší kombinační hře a tempu. Toho jsme chtěli využít. Být trpěliví a počkat si na šance. To je rozdíl oproti minulé sezóně, kdy jsme se až bezhlavě pouštěli do útoku. Po vstřeleném gólu jsme se zatáhli a čekali na šance. Tu v nastavení jsme pak využili.

Na některých hráčích domácí Sparty bylo vidět velké nažhavení, pocítil jste, že to někdy až překročilo tu zdravou mez?

Sparta začala velice agresivně. Je rozdíl mezi tvrdostí a zákeřností. Hušek mi to v jednom ze soubojů zvedl až na koleno. Bylo to od něj zbytečné. V takových případech jde někdy až o zdraví.

Splnil jste roli, kterou po vás Wenger chtěl?

Trenér po mě chtěl hlavně týmový výkon, a tak jsem rád, že jsme tady nakonec vyhráli.

Diváci několikrát skandovali vaše jméno a vyprovodili vás ze hřiště velkým potleskem...

Musím všem poděkovat, to přivítání bylo skvělé. Byl to sem velmi krásný návrat.

Reklama

Související témata: