Hlavní obsah

Teplice porazily i Spartu, Liberec zůstal na dně

Jediným neporaženým celkem v první lize zůstali fotbalisté Teplic. V emotivním duelu 6. kola, v němž hráli za nedávno zesnulého trenéra Vlastislava Marečka, přehráli v neděli večer pražskou Spartu 2:1 a se zápasem k dobru ztrácejí na vedoucí Slavii jeden bod. Fotbalisté Liberce naopak ani na šestý pokus nedosáhli na první vítězství v sezóně a po remíze 1:1 na hřišti Viktorie Žižkov zůstávají na dně prvoligové tabulky.

Článek

Fotbal v Teplicích měl od prvních minut náboj a téměř 15 tisíc diváků na Stínadlech doslova vybuchlo v 36. minutě, kdy obrana Sparty povolila pod rostoucím tlakem domácích a Lukáš nasměroval hlavou míč za Poštulkova záda. Bílkova družina zvedla hlavu v 67. minutě, kdy se po zaváhání teplických beků dokázal prosadit Slepička. Hned z následného protiútoku ale zapomněli zadáci Sparty na Fenina a vicemistr světa do 20 let zápas rozhodl.

Závěr utkání poznamenalo extempore sparťanského kapitána Řepky, který dostal druhou žlutou kartu, byl vyloučen a při cestě do šatny napadl kameramana České televize.

Most veze bod z Boleslavi

Liberec chtěl na Žižkově setřást tíži tří porážek v řadě, aktivnější vstup do utkání ale předvedli domácí. Po pokusu Kušníra ale Zlámala v brance Slovanu zachránila tyč a Novotného hlavičku liberecký brankář bravurně chytil.

Po 22 minutách se osmělili i hosté a Bílkova rána z dvaceti metrů překvapivě zapadla až za záda žižkovského Bartalského. Už ve 30. minutě bylo ale srovnáno, když pohlednou akci ukončil přesný volej Straceného. Dalších branek se už diváci na Žižkově nedočkali a Liberec tak zůstal na posledním místě tabulky s jednobodovou ztrátou na Most.

Mostečtí zavítali do Mladé Boleslavi, již poprvé vedl v soutěžním utkání nový kouč Zdeněk Ščasný, a od 7. minuty po šťastné ráně Pilaře sahali po třech bodech. Domácí, které ve čtvrtek čeká duel 1. kola Poháru UEFA proti Palermu, ještě v průběhu první půle vyrovnali po trefě Rajnocha, další šance už se ale neujaly a i v Boleslavi se dělily body.

Kladno zostudilo Budějovice 

Duel s nádechem exhibice byl k vidění na Kladně, kam zavítali fotbalisté Českých Budějovic. Domácí soupeře zaskočili už ve druhé minutě, kdy gólmana Kučeru překonal Gecov, a klidnou přestávku pojistili ještě Zachariáš s Jeslínkem. Jihočechům se zásluhou Stráského podařilo snížit v úvodu druhé půle, další zásah Jeslínka a trefa Vršajeviče ale potvrdily drtivé vítězství Středočechů.

Žádná branka proti tomu nepadla v Jablonci, kam přijeli fotbalisté Bohemians 1905. Pražané byli v zápase aktivnějším týmem, nakonec se ale museli spokojit se třetí bezbrankovou remízou v letošní sezóně.

Gambrinus liga - 6.kolo
Sobota 15. září
Slavia - Ostrava 0:0on-line
Olomouc - Brno 1:1on-line
Branky: 26. Hartig - 45. Trousil.
Neděle 16. září
Žižkov - Liberec 1:1on-line
Branky: 30. Stracený - 22. Bílek.
Kladno - České Budějovice 5:1on-line
Branky: 34. a 63. Jeslínek, 3. Gecov, 30. Zachariáš, 82. Vršajevič - 56. Radzinevičius.
Mladá Boleslav - Most 1:1on-line
Branky: 31. Rajnoch - 6. Pilař.
Jablonec - Bohemians 1905 0:0on-line
Teplice - Sparta 2:1on-line
Branky: 36. Lukáš, 68. Fenin - 67. Slepička.
Pondělí 17. září
17.15 Plzeň - Zlínon-line

Reklama