Hlavní obsah

Teplice nechaly body v Jablonci, Most spadl na poslední místo

PRAHA

Fotbalisté Teplic v neděli nezvládli poslední duel podzimu, po prohře 0:1 v Jablonci ztrácejí na vedoucí Slavii již pět bodů a v pondělí se na ně může v případě výhry nad Plzní dotáhnout Sparta. V roli nejhoršího celku Gambrinus ligy stráví zimní pauzu Most, který prohrál doma s Baníkem Ostrava 0:2 a klesl na poslední místo.

Článek

Tepličtí se v Jablonci probrali až ve druhém poločase, to už ale museli dohánět jednobrankové manko. V 39. minutě brankář Slavík vytlačil hlavičku Fukala na břevno, na dorážku jabloneckého kapitána Baranka už byl ale krátký. Snaha hostů o vyrovnání ovoce nepřinesla a Jablonec tak unikl z poslední příčky.

Tam spadli fotbalisté Mostu, kteří doma podlehli Ostravě. Branku viděli diváci v Mostě až po hodině hry, kdy se trefil bývalý hráč Artmedie Bratislava Daniel Tchuř. V 90. minutě potom dokonal zkázu domácích Varadi. Naopak Baník se výhrou dotáhl na vedoucí trio v tabulce.

V Mladé Boleslavi vedli fotbalisté Olomouce již po 14 minutách, když obloučkem překonal Pižanovského Tomáš Kazár. O faktu, že se body budou v Boleslavi dělit rozhodl pět minut před koncem poločasu domácí Radim Holub. Středočeši tak přezimují na desátém místě, Sigma stráví zimní přestávku o příčku výš.

Brno přejelo Žižkov

V utkání v Brně se měnilo skóre již v deváté minutě. Poláchův centr dokázal do soupeřovy branky úspěšně dopravit domácí Marek Střeštík. Po hodině hry vedli domácí již 2:0, dorazit míč za hostujícího brankáře Bartalského se podařilo brněnskému Aleši Bestovi.

V 73 .minutě se domácí radovali potřetí. Parádní brankou se prezentoval domácí Luboš Kalouda, sedmnáct minut před koncem utkání vymetl šibenici Bartalského branky. Na dělbě bodů už nic nezměnila ani proměněná penalta žižkovského Švancary v 80. minutě.

Výborný výsledek zaznamenali domácí fotbalisté Bohemians 1905. Z pozice posledního týmu tabulky nastoupili proti Slovanu Liberec. Zápas rozhodla jedna přesná branka, kterou měl na svědomí vršovický Milan Škoda v 17. minutě utkání, kdy vršovický útočník zakončil střelou k levé tyči kombinaci domácích fotbalistů. Bohemians 1905 se tak ziskem tří bodů odpoutali ode dna prvoligové tabulky.

V dalším nedělním utkání se s podzimní částí ligové soutěže rozloučili fotbalisté Českých Budějovic vítězstvím nad Zlínem 1:0. O jedinou branku zápasu se postaral budějovický Radzinevičius, který nekompromisně uspěl s pokusem ze značky pokutového kopu.

Poslední podzimní kolo Gambrinus ligy uzavře pondělní dohrávka mezi Spartou a Plzní, kterou můžete sledovat v on-line reportáži na stránkách Sport.cz.

Gambrinus liga - 16. kolo
Sobota 8.12
Kladno - Slavia 0:1on-line
Branka: 40. Šmicer.
Neděle 9.12.
Bohemians 1905 - Liberec 1:0on-line
Branka: 18. Škoda.
Brno - Žižkov 3:1on-line
Branky: 9. Střeštík, 57. A. Besta, 73. Kalouda - 80. z pen. Švancara.
České Budějovice - Zlín 1:0on-line
Branka: 44. Radzinevičius.
Most - Ostrava 0:2on-line
Branky: 65. Tchuř, 90. Varadi.
Mladá Boleslav - Olomouc 1:1on-line
Branky: 40. Holub - 14. Kazár.
Jablonec - Teplice 1:0on-line
Branka: 39. Baranek.
Pondělí 10.12.
17:15 Sparta - Plzeňon-line

Reklama

  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články