Hlavní obsah

Uhlídat Siegla, zní Strakův pokyn

PRAHA

Dvě pondělní utkání završí program 2. kola fotbalové Gambrinus ligy. Teplice hostí v televizním přenosu Příbram, Zlín přivítá České Budějovice v Drnovicích.

Foto: ČTK/David Veis

Horst Siegl (ve žlutém) je největší hrozbou, nabádal své svěřence teplický kouč František Straka.

Článek

Teplice nastoupí i s uzdraveným Hunalem, který týmu citelně chyběl v úvodním duelu se Spartou. "Chceme zopakovat kvalitní výkon z podzimní premiéry, ale především vyhrát. Klíč k úspěchu vidím v zodpovědné defenzívě a účinné koncovce. Musíme hlavně uhlídat kanonýra Siegla, to bude rozhodující," podotýká teplický kouč František Straka. Severočeši nebudou mít k dispozici útočníka Zelenku, který si poranil vazy v kotníku v přípravném utkání s kyperským Apoelem Nikósie.

Příbram na loňský start v Teplicích nerada vzpomíná. Zápas ztratila už během úvodních dvanácti minut, kdy inkasovala dvě branky. "Musíme si dát pozor, aby nám začátek zase neutekl," přiznal trenér Jozef Chovanec, že svým hráčům loňský duel připomínal. Připomínat jim však také bude, aby v horkém počasí dobře rozvrhli své síly. K dispozici má všechny hráče, včetně Žemlíka, který v létě zvažoval přestup právě do Teplic, i Rychlíka, očekávajícího 100. ligový start.

Poslední vítězství ve Zlíně

Zlín přeložil kvůli nedostatečně zakořeněnému trávníku svůj zápas s Českými Budějovicemi do Drnovic a musí se mít na pozoru. Hosté sice už desetkrát po sobě v lize nedokázali vyhrát a na vítězství v roli hostů čekají ještě déle, jenže naposledy se jim to podařilo loni na podzim právě na půdě Zlína.

Jihočeši před týdnem vyhořeli na Baníku a trenér Pavel Tobiáš měl svým svěřencům hodně co vytýkat. Před zápasem se Zlínem doufá, že se tým představí v úplně jiném světle. "Zápas na Baníku se nepovedl, ale byly tam i dobré momenty, a na ty chceme navázat," tvrdil Tobiáš. V pondělí prý přesto v sestavě provede proti prvnímu zápasu několik změn.

Reklama