Hlavní obsah

Emoce v Teplicích: v tahanici i masér

TEPLICE

Sedm žlutých a dvě červené karty bez předchozího napomínání, strkanice na hřišti, do níž zasáhl i masér, a planoucí emoce... I takovou podobu měl pondělní souboj fotbalistů Teplic s Příbramí (1:0).

Foto: ČTK/Libor Zavoral

Hru v Teplicích přehlušily emotivní výstupy.

Článek

Nečekaně brzy skončil duel pro hostujícího obránce Vlastimila Svobodu, který musel pod sprchy už po necelých dvaceti minutách hry. "Myslím, že jeho zákrok na Tesaříka byl ale mírnější, než co tady na stejného hráče předvedl nedávno Poborský ze Sparty," prohlašoval příbramský kouč Jozef Chovanec.

Brankář Radek Sňozík přikývl: "Pan rozhodčí Beneš si asi nechtěl dělat problémy a Vlastu hned vymetl, protože Svoboda není Poborský. Jakmile jsme začali hrát o deseti a záhy inkasovali gól, bylo mi jasné, že je to asi v pytli."

Teplický Dušan Tesařík se po ošetření vrátil na trávník a zápas obětavě dohrál. "Od Svobody jsem dostal čistý zásah do kotníku a vypadá to na výron. Mám ještě další dva šrámy," tvrdil.

Masér v tahanici

Kapitán domácích Pavel Horváth byl aktérem situace, po níž viděl červenou kartu hostující Zavadil. "Snažil jsem se přes něj dostat k míči. V době, kdy rozhodčí odpískal můj faul, se po mě soupeřův hráč rukou ohnal a trefil mě za krk. Nevím, jak hrozný to byl ode mně nebo od něj přestupek, to je věc sudího," podotkl zkušený záložník Severočechů.

Do tahanice na hrací ploše se poté zapletl i teplický masér a fyzioterapeut Karel Mališ, který si něco vyřizoval obráncem Turtenwaldem, který kdysi v Teplicích působil, a byl vykázán na tribunu. "Emoce k fotbalu patří, ale tenhle Mališův výstup zápasu dost ublížil. Možná, že rozhodčí mohl předtím rozdat červené karty na obě strany," komentoval extempore Chovanec.

Na střelce se zapomnělo

V napjaté atmosféře po zápase se možná trochu zapomnělo na autora vítězného gólu Radka Diveckého. "Naposledy jsem skóroval v prvním jarním kole proti Spartě a už jsem se potřeboval střelecky chytit. Před utkáním jsem kvůli nesnesitelnému vedru celou noc nespal, cítím jsem se unaven, ale na hřišti jsem dřel naplno. Jsou to pro nás zlaté tří body," uzavřel šťastný střelec.

Reklama

Související témata: