Hlavní obsah

Brodeur dal tenistovi Novákovi dva góly

MONTREAL

Své hokejové umění si před turnajem v Montrealu vyzkoušeli čeští tenisté Jiří Novák, Radek Štěpánek, Tomáš Cibulec a Jiří Vaněk. V netradiční roli se jim ovšem na kurtu číslo jedna příliš nedařilo. S dalšími profesionály z okruhu ATP prohráli zápas s výběrem hráčů NHL v čele s brankářem Martinem Brodeurem před naplněným hledištěm 1:5.

Foto: ČTK

S tenisovou raketou to čeští tenisté (zleva) Radek Štěpánek a Jiří Novák umějí lépe.

Článek

Slavný kanadský gólman ukázal, že umí víc než jen hájit branku a při svých ofenzivních výletech dal českému 'brankáři' Novákovi dva góly a na jeden přihrál. Tenista si ale z potupy od jednoho z nejlepších světových gólmanů nic nedělal. "Určitě byl v postavení mimo hru, já jsem dělal, co jsem mohl," smál se Novák, kterého tenisový zápas prvního kola teprve čeká.

Jako výborný obránce se v tenisovém týmu ukázal wimbledonský vítěz Roger Federer. Švýcar, jenž si na exhibici pro pobavení diváků udělal čas stejně jako Slovák Karol Beck či americký deblista Donald Johnson, po utkání přiznal, že lední hokej nikdy nehrál. "Dokonce ani neumím bruslit," prozradil.

Jediný čestný úspěch tenistů vstřelil domácí hráč Frank Dancevic. V mužstvu NHL se ve dvacetiminutovém duelu, v němž se místo s pukem hrálo s tenisovým míčkem, dvakrát prosadil Pierre-Alexandre Parenteau z Anaheimu, který zatím hraje v Kanadě nižší soutěž QMJHL. Pátý gól vstřelil Jason Ward z Montrealu Canadiens. Hokejovým profesionálům, jejichž tým doplnili ještě Sylvain Lefebvre z New Yorku Rangers, Martin Lapointe z Bostonu a Eric Dazé z Chicaga, se tak podařila odveta za porážku před dvěma lety.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články