Hlavní obsah

Brnu bude chybět Švancara

BRNO

Fotbalisté 1. FC Brno odletěli po domácí remíze 1:1 ke středeční večerní odvetě semifinále Intertoto cupu do španělského Villarrealu bez dlouhodobých marodů Musila se Šustrem i útočníka Švancary, který doléčuje angínu.

Foto: ČTK/Igor Šefr

Janier Calleja (vpravo) z Villareal C.F. v souboji s Martinem Živným z 1. FC Brno v semifinále fotbalového Poháru Intertoto.

Článek

"Jsme si vědomi, že výchozí pozice je mnohem výhodnější pro španělský celek. My ovšem rozhodně nejedeme jenom sbírat zkušenosti. O postup se určitě ještě popereme," tvrdí brněnský trenér Karel Večeřa.

Pokud Brňané dokážou zopakovat solidní výkon z druhého poločasu prvního střetnutí, nejsou podle kouče bez šancí. "Hráči Villarrealu jsou většinou nesmírně rychlí a skvěle technicky vybavení. Nechceme se s nimi pouštět do žádných závodů. Hodláme především zahustit prostor na naši polovině. A samozřejmě nesmíme vynechat žádnou příležitost k rychlým brejkům. Kdyby se nám povedlo vstřelit na začátku zápasu gól, domácí by určitě znervózněli. Pod mnohem větším psychickým tlakem budou totiž oni, my můžeme jen překvapit," je si vědom Večeřa.

Trenér Brna doufá, že jeho tým nepodlehne ve Villarrealu očekávanému bouřlivému prostředí. "V tomto směru jsme snad nabrali už dost zkušeností v předchozím kole Intertoto cupu na stadiónu francouzského Guingampu, kde byl také pořádný rachot. Pevně věřím, že se kluci už zbavili zbytečného respektu, který měli před týdnem k hráčům Villarrealu první půli. Pomáhat jim vstávat z trávníku místo koncentrace na hru už snad nebudou," dodal s úsměvem Večeřa, jehož nestraší pozdní začátek utkání ve 21.45hod. "Teď jsme si zvykli hrávat od osmi večer, posun o necelé dvě hodiny by snad kluky neměl rozhodit," doufá.

Reklama

Související témata: