Hlavní obsah

Chelsea rozhazuje milióny, zbytek Anglie žárlí

LONDÝN

Velká letní revoluce v Chelsea pokračuje. Novopečený majitel londýnského fotbalového klubu, ruský miliardář Roman Abramovič, chřestí nabitým měšcem a tahá z rukávu jeden trumf za druhým. Posledním velkým nákupem jen pár dnů před startem Premier League je argentinský špílmachr Juan Sebastian Verón.

Foto: chukotka.org

Fotbalové impérium Romana Aberamoviče rozjasňují světové hvězdy.

Článek

Veróna získal Abramovič snadno, Argentinec totiž nebyl spokojen se svým vytížením v Manchesteru United a rád kývl na změnu. Chelsea se upsal na čtyři roky, na Old Trafford za něj poputuje 21,35 miliónů eur. Během středy získala Chelsea i další posilu, Abramovič dokončil námluvy i s talentovaným Angličanem Joem Colem, dosavadní oporou West Hamu. Za něj vysázel 9,4 miliónů eur.

Počet letních posil ale stále není uzavřen. Nové tváře v modrém dresu už stály ruského magnáta během pouhého měsíce, co v klubu působí, 58 miliónů liber. To v přepočtu činí téměř 2,8 miliardy korun.

"Chtějí nás vidět na kolenou"

Za koho Abramovič utrácel? Glen Johnson ho stál 8,5 miliónů eur, Geremi a Wayne Bridge po deseti a Damian Duff 24,2 miliónu eur. Rusova marnotratnost však v době, kdy ostatní kluby spíše utahují opasky, vzbuzuje u zbylých ligových týmů a hlavně u fanoušků velkou nevraživost.

Dva další velcí hráči na anglickém fotbalovém trhu, Manchester United a Arsenal, zatím 'válku peněz' odmítají a drží se při zemi. Zdržují se také jakýchkoliv komentářů s tím, že je počínání Chelsea ani trochu nezajímá. "Není to ale jenom o klubech. Fanoušci z celé země nás budou chtít vidět na kolenou," je si jist Frank Lampard, jedna z opor Londýňanů. Záložník, s nímž se počítá do základní sestavy, dodal: "Musíme prostě dokázat, že ty peníze nebyly vyhozeny oknem. Budeme pod tlakem, ale věřím, že se nám podaří uspět."

Reklama

Související témata: