Hlavní obsah

Švýcaři mají před ME další dva zraněné hráče

Úvodního soupeře českých fotbalistů na mistrovství Evropy Švýcarsko stíhá jedna zdravotní komplikace za druhou. Poté, co přišel trenér Jakob Kuhn na začátku týdne o zraněného útočníka Blaiseho Nkufa, musí se nyní vzdát služeb Steva von Bergena a navíc doufat v brzké uzdravení Tranquilla Barnetty. Oba patřili do předběžného šestadvacetičlenného kádru, který se připravuje v Luganu.

Článek

Von Bergen má zlomenou zápěstní kost na pravé ruce a středeční chirurgické vyšetření vyloučila, že by mohl na Euru nastoupit. Čtyřiadvacetiletý obránce bundesligové Herthy Berlín se zranil v úterý při tréninku, dnes už opustil mužstvo a zamířil ze soustředění domů.

Ofenzivní záložník Barnetta má být jedním z tahounů reprezentace pořadatelské země. Hráč dalšího německého celku Bayeru Leverkusen byl v neděli oceněn jako nejlepší švýcarský fotbalista uplynulé sezony, v úterý se však srazil během tréninku s Gelsonem Fernandesem. Kvůli vymknutému kotníku určitě nenastoupí do sobotního přípravného utkání proti Slovensku. Podle týmového lékaře by ale začátek Eura měl stihnout.

Kouč už musel dodatečně nominovat brankáře Grasshoppers Curych Eldina Jakupovice, který zastoupil zraněnou brankářskou trojku Fabia Coltortiho. Místo kanonýra Nkufa zaujal útočník Thomas Häberli z Young Boys Bern. Von Bergena by mohl v týmu nahradit reprezentant do 21 let Johan Djourou.

Reklama

Související témata: