Hlavní obsah

Soupeř Slavie už dlouho zápolí s disciplínou

VIGO

Umravňovat své svěřence před startem sezóny musel Miguel Angel Lotina, kouč Viga, které je soupeřem fotbalistů pražské Slavie ve 3. předkole Ligy mistrů. I před úterní první částí dvojzápasové bitvy o miliónovou soutěž musel trenér celku z věhlasné španělské ligy řešit ne zrovna obvyklé problémy. Disciplinárních úletů si už ve Vigu užil nadmíru...

Foto: ČTK/EPA

Celta Vigo je přes problémy s disciplínou výtečný tým.

Článek

Propral je hlavně po červencovém přípravném zápase v Nizozemsku, ale nebyl to přečin ani zdaleka první a také ne poslední. Kouči se nelíbilo vyloučení hned tří fotbalistů (!) v poslední čtvrthodině utkání se Stormvogels Telstar. V 75. minutě byl za napadení rozhodčího vyloučen argentinský obránce Fernando Cáceres. Po něm ho do šaten Celty Vigo kvůli útoku na protihráče následoval gólman Pablo Cavallero. A obránce Juanfran Garcia celé řádění završil. Stihl ještě dostat červenou kartu za kopnutí do soupeře.

Po nečekaném čtvrtém místě v minulé sezóně Primera Division tak poněkud rozpačitě zahájili přípravné manévry před sezónou, v níž absolvují premiérový boj o vytouženou Ligu mistrů. "Pro to neexistuje žádná omluva," děsil se Lotina a tvrdě zaútočil na hráče. "Musíme se ujistit, že se to již nikdy nestane," vyjádřil se ve španělském tisku.

Celta Vigo - Slavia Praha 3:0
Podrobnosti o nevydařeném utkání Pražanů si přečtěte zde.

Večerní představení

"Nebojím se, že bychom se nechali vyprovokovat, na to nemáme stavěné hráče," nebál se před prvním utkáním předkola kouč slávistů Miroslav Beránek. Úlety hráčů startujících za tým z přístavního města nejsou ale ničím novým. Francouz Luccin chyběl v prvním utkání proti Slavii za přečin při zápasu Poháru UEFA se Celtikem Glasgow. Hartsonovi tehdy plivnul do tváře. Ostrý jak břitva dokáže být Brazilec Giovanella, který při obranném zákroku v derby s La Coruňou soupeři zlomil nohu. A prohřešky Rusa Mostového už také nikoho nepřekvapují. Bohémský život prý miluje, dokáže hodně ponocovat.

Ne proto však domácí klub volil pozdní začátek utkání. Hrál v době, na kterou je zvyklý. Pozdě večer mívá ve Španělsku výkop většina střetnutí. I kvůli nesnesitelnému horku v letních měsících. Přes den se nedá hrát a ani fandit. Přes večerní termín bylo v době výkopu i dost denního světla, protože ve Španělsku je stejný čas jako v Česku a Vigo samotné leží až na výspě na pobřeží Atlantiku.

Reklama