Hlavní obsah

Hannover si chce znovuzrozeného Šimáka nechat

HANNOVER

Po nevydařeném roce v Leverkusenu si Jan Šimák s Hannoverem zase náramně rozumí. V dosavadních dvou ligových zápasech patřil k nejlepším, kteří se potili v hannoverském dresu. Po návratu čtyřiadvacetiletého záložníka klub z metropole Dolního Saska veřejně hlásá, že se nespokojí jen s ročním hostováním českého fotbalisty.

Foto: Václav Jirsa

Jan Šimák

Článek

"Chci Jana u nás udržet bezpodmínečně i v příštím roce," prohlásil předseda Martin Kind v rozhovoru pro deník Die Welt. V Leverkusenu má Šimák smlouvu do roku 2007, v sobotu však bude mít Kind k jednání na toto téma s kolegy z Leverkusenu nejlepší příležitost. Los bundesligového kola totiž svedl obě mužstva dohromady. "Je sice ještě hodně brzy, ale do zimní přestávky bych rád měl v této otázce jasno," tvrdil šéf Hannoveru.

Ukáže důkazy?

Německý tisk připomíná, že Šimák bude moci v duelu se svým bývalým zaměstnavatelem mnohé dokázat: publiku, které jej v předchozí sezóně bez milosti vypískalo, kouči Klausi Augenthalerovi, podle něhož nepatřil mezi patnáctku nejlepších v kádru Bayeru, ale hlavně prý sám sobě.

Nejen po fotbalové stránce, ale i řadou eskapád proslul Šimák v Německu. Trenér Ralf Rangnick nad ním držel ochranou ruku i během jeho výstřelků mimo trávník a důvěru mu teď hráč oplácí kvalitními výkony. "V Hannoveru jsem zase poznal ten pocit, který potřebuji. Cítím důvěru a respekt - to je pro mě nesmírně důležité," vysvětlil bývalý blšanský záložník, který do Hannoveru přestoupil v červnu 2000.

Kupte si tričko 'Stajmaka'...

Kind je po dvou zápasech přesvědčený, že bez Šimáka se Hannover stěží obejde. "Mám ho rád. Je to hvězda a jsem přesvědčen o tom, že u nás svou šanci využije," vychvaloval jej. S otevřenou náručí jej přivítali i staronoví spoluhráči. "Jsme rádi, že je zpátky. Teď můžeme hrát zase jako v sezóně 2001/02, kdy jsme postoupili do bundesligy," přeje si kapitán Altin Lala. Tehdy Šimák osmnácti góly vytáhl skoro sám tým mezi elitu.

V Leverkusenu se však trápil a neodvedl to, co od něj všichni očekávali. "Teď už jeho forma zase stoupá. Dáme mu čas, i když víme, že loni z něj nevyrostl žádný vzorný chlapec," řekl kouč Hannoveru Rangnick.

Šimák se prý výborně zapracoval do mužstva a nejvíce si rozumí s krajanem Jiřím Štajnerem, který po jeho příchodu jako by fotbalově ožil. V obchodech jsou už dokonce k dostání trička s nápisem zkombinovaným z obou jmen českých hráčů - 'Stajmak'.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň