Hlavní obsah

Opora Realu stávkuje, chce vyšší plat

MADRID

Francouzský fotbalový záložník Claude Makelele již dva dny odmítá v Realu Madrid trénovat. Svou rebelií, za niž mu vedení klubu vyhrožuje disciplinárním trestem, si chce vynutit zvýšení platu.

Foto: Real Madrid

Claude Makelele (v bílém) je důležitým mužem sestavy Realu Madrid.

Článek

Makelele neví, kdy bude v tréninku pokračovat. "Teď na trénink ani nic podobného nemyslím. Necítím se dobře, a pokud se necítíte dobře, je lepší se nepřemáhat," řekl Makelele v rozhovoru pro španělský sportovní deník Marca.

Agent francouzského fotbalisty Marc Roger vysvětlil, že se jeho klient cítí podhodnocen a nelíbí se mu, že mu klub odmítl garantovat vylepšení smlouvy. "Pokud ho budou i nadále platit stejně, pravděpodobně v Realu nezůstane. Nemůže to takhle pokračovat, když jsou v týmu hráči jako Beckham, kteří berou pětkrát víc než on," řekl Roger.

Podle agenta má o třicetiletého Makeleleho zájem mimo jiné londýnská Chelsea. S jejími zástupci se v pondělí chystá jednat sportovní ředitel Realu Jorge Valdano.

Je nepostradatelný

Makelele, který přišel do Madridu v roce 2000 ze Celty Vigo, byl v uplynulých letech považován za jednoho z nejplatnějších hráčů týmu. Proto by podle odborníků bylo překvapivé, kdyby se ho Real opravdu zbavil.

Význam francouzského záložníka pro mužstvo si uvědomuje i brankář Iker Casillas. "Vždycky poznáte, když je na hřišti. Hodně týmu pomáhá a je nenahraditelný," zastal se svého spoluhráče španělský gólman.

Ten má pochopení i pro Makeleleho bojkot tréninků. "Je to jeho osobní rozhodnutí a nikdy nevíte, co se komu honí hlavou. Ale musíte tento postoj respektovat, protože jednou se to může stát i vám," dodal Casillas.

Reklama

Související témata: