Hlavní obsah

Kontroverzní sparťanský gól byl v pořádku, shodli se sudí

PRAHA

Vlnu emocí rozpoutala 40. minuta středečního utkání třetího předkola fotbalové Ligy mistrů mezi Vardarem Skopje a pražskou Spartou. Pravidla při druhém gólu hostů však porušena nebyla, shodli se předseda pravidlové komise ČMFS Jan Hora a rozhodčí Lubomír Puček.

Foto: Novinky

DEFAULT TITLE

Článek

Brankář Zekir si před trestným kopem Sparty teprve rovnal spoluhráče do zdi, když útočník Gluščevič znenadání kopl do míče a dal gól. Pražané slavili, zatímco domácí branku marně reklamovali u norského rozhodčího Haugeho. "Těžko od televize posuzovat, co se na hřišti stalo. Ale pravidla podle mého názoru porušena nebyla a k zásadní chybě při verdiktu rozhodčího nedošlo," řekl předseda pravidlové komise Hora.

"Rozhodčí nemusí dávat k rozehrání pokyn písknutím, může jej udělit i pohybem ruky nebo slovně. Ale opravdu nevím, co přesně rozhodčí na hřišti udělal. Každopádně mohl být více rozhodnější a udržet iniciativu na svojí straně. Pokud něco porušeného bylo, tak snad nepsané fotbalové zákony," pokračoval Hora.

:. Gluščevičův gól
"Byl to okamžitý nápad. Byla tam díra, tak jsem to zkusil," popisoval svou kulišárnu zkušený mazák Igor Gluščevič. Co řekl o šokující trefě její autor si přečtěte zde.

Dodal, že na dalším společném semináři budou podobným situacím společně s českými kolegy věnovat zvýšenou pozornost. "Rozhodně to budeme pečlivě probírat. Musíme se vyhnout tomu, aby docházelo k nějakým nedorozuměním," doplnil.

V podobném duchu hovořil i zkušený mezinárodní rozhodčí Puček. "Gluščevič to udělal každopádně chytře a pro Spartu je hlavní, že rozhodčí uznal gól. Od televize nejde dedukovat, k čemu přesně před tou spornou situací došlo, ale pravidla rozhodně nějakým zásadním způsobem porušena nebyla. Myslím, že Hauge své rozhodnutí obhájí," uzavřel Puček.

Reklama

Související témata: