Hlavní obsah

Slavia nasázela pět gólů Bohemians, Sparta čtyři Budějovicím

Dvěma zápasy odstartovalo v pátek 4. kolo nejvyšší fotbalové soutěže. Hráči mistrovské Slavie přivítali doma v Edenu Bohemians. V duelu s ligovým nováčkem si s chutí zastříleli a vyprovodili soupeře pětigólovým debaklem. Na hřišti v Českých Budějovicích nezaváhali fotbalisté Sparty, kteří po vítězství 4:1 slaví třetí výhru v letošní sezóně.

Článek

Ligový nováček se na půdě mistra v Edenu držel jen pětadvacet minut, kdy se po průniku Toleského dostal k míči Belaid a nikým neatakován bez problémů otevřel skóre. Ještě do přestávky vedli domácí o dvě branky, Necid si ve 44. minutě narazil s Toleským a efektním „angličanem“ poslal míč do branky Bohemians.

Po přestávce se gólu dočkal i Toleski. Belaidovi totiž po Necidově patičce sjel míč z kopačky, dostal se k makedonskému útočníkovi, který se z pěti metrů nemýlil. Jen o pár minut později ale musel Toleski pro zranění střídat. Čtvrtý gól přidal v 67. minutě Belaid z přímého kopu a kanonádu domácích uzavřel osm minut před koncem Marek Jarolím přesnou ránou z třiceti metrů.

Sparta slaví třetí výhru, Budějovice první gól 

Na jihu Čech nabrala Sparta vítězný kurz po půlhodině hry. V 31. minutě byl na konci útoku Pražanů Kulič a jen o minutu později namířil míč do sítě po závaru před brankou Dynama Kadlec. Po přestávce sparťané kopali po faulu Skopalíka penaltu, Berger však neuspěl. K vyraženému míči se ale dostal Došek, který dorazil míč do budějovické branky.

Tříbrankový rozdíl domácí na kolena nesrazil a z ofenzivní snahy Dynamo vykřesalo vůbec první gól v letošním ligovém ročníku. Po přiťuknutí Svátka snížil v 64. náskok Pražanů Sedláček, který technickou střelou k levé tyči překonal Kozáčika. Na zvrat utkání ale neměli domácí dost sil, náskok Sparty navíc opět narostl, když se těsně před koncem zápasu prosadil hlavou Kadlec.

Sparta si tak připsala třetí výhru a před víkendovými zápasy je v čele tabulky, Budějovice jsou s jedním získaným bodem předposlední před Kaldnem. Slavia je prozatím druhá se ztrátou tří bodů na tým z Letné, Bohemians figurují se čtyřmi body na desátém místě prvoligové tabulky.

Gambrinus liga - 4. kolo
Pátek 22. srpna:
Slavia Praha - Bohemians Praha 5:0on-line
Branky: 25. a 67. Belaid, 44. Necid, 52. Toleski, 82. M. Jarolím.
Č. Budějovice - Sparta Praha 1:4on-line
Branky: 64. Sedláček - 33. a 90. Kadlec, 31. Kulič, 56. Došek.
Sobota 23. srpna:
17:00 Liberec - Plzeňon-line
Neděle 24. srpna:
17:00 Kladno - Zlínon-line
17:00 Teplice - Příbramon-line
17:00 Olomouc - Jablonecon-line
20:15 Žižkov - Ostravaon-line
Pondělí 25. srpna:
17:15 Brno - Mladá Boleslavon-line

Reklama