Hlavní obsah

Kadlecovi vyšlo ligové loučení přímo báječně

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Parádní loučení. Lepší si snad mladý sparťanský obránce Michal Kadlec ani vysnít nemohl. „Dost možná, že šlo opravdu o můj poslední ligový zápas ve sparťanském dresu. Po pohárové odvetě s Panathinaikosem se o mém přestupu do Leverkusenu musí rozhodnout, neboť přestupní termín končí,“ přiznával Kadlec po pátečním večerním duelu na jihu Čech.

Článek

Vyhlašovat pod českobudějovickými reflektory hvězdu utkání, byl by jí třiadvacetiletý Michal Kadlec. A nejen proto, že dal dva góly a k čtyřbrankové výhře Sparty ve svém posledním tuzemském ligovém zápase vydatně přispěl.

Superlativy ze všech stran

„Byl čtvrtým útočníkem a pátým záložníkem Sparty a přitom ještě stačil bránit, zatímco náš levý bek ani nepřešel půlku,“ vynášel Kadlecův výkon pomalu až k nebesům trenér Jihočechů Jan Kmoch.

„Odvedl velice dobrý výkon, ale nechci spekulovat, zda to bylo opravdu jeho poslední ligové střetnutí v našem dresu,“ bránil se sparťanský trenér Vítězslav Lavička třeba jen naznačit, zda Kadlecův odchod do bundesligy už je hotovou věcí.

Nejlepší zápas. A bez tréninku!

Mladý sparťanský obránce hrál na jihu Čech opravdu za dva. „Takový zápas jsem skutečně ještě neodehrál. A dva góly v jednom utkání jsem také nikdy nevstřelil,“ tetelil se blahem.

Přitom přestupu do bundesligového Leverkusenu měl pochopitelně plnou hlavu, což nijak netajil. „Trenér Lavička mě ale podpořil. Spoluhráči také. Možná i proto mně utkání vyšlo tak, že mě to až dojalo,“ svěřoval se Kadlec, který měl za sebou náročný týden.

Reprezentační sraz, cesta do Anglie, zápas ve Wembley, ve čtvrtek nad ránem návrat do Prahy.

„Trénink se sparťanským mužstvem jsem nestihl, přípravu u videa na ligové utkání v Českých Budějovicích také ne. Odpoledne jsem se pod dohledem trenéra Kaplana pouze proběhl a přitom mně zápas vyšel přímo báječně. Kdyby to tak mělo pokračovat, nechodil bych na tréninky asi vůbec,“ smál se.

Slib od sparťanského šéfa má

Jenže v Leverkusenu na tréninky chodit bude muset. Tedy, pokud avizovaný transfer do bundesligy vyjde.

„Se sparťanským šéfem panem Křetínským jsme dohodnuti, že po úterní kvalifikační odvetě s Panathinaikosem všechno probereme. Pochopitelně bych chtěl nabízející se příležitosti využít, protože podobná nabídka nemusí zase dlouho přijít. A netajím, že bych byl zklamaný, kdyby přestup nevyšel,“ přiznával Michal Kadlec, jak moc ho to do bundesligy táhne.

„Ve Spartě jsem prožil čtyři nádherné roky, ale fanoušci mě musí pochopit. Ani oni by neváhali, kdyby dostali v novém zaměstnání lepší podmínky,“ málem se omlouval letenským příznivcům.

Reklama

Související témata: