Hlavní obsah

Kowalík s Poláchem byli vyřazeni z kádru Synotu

STARÉ MĚSTO

Nejlepší střelec minulého ročníku 1. fotbalové ligy Jiří Kowalík a záložník Tomáš Polách byli vyřazeni z kádru Synotu. Hráči totiž nepřistoupili na návrhy nových smluv, které jim v úterý klub předložil.

Foto: www.fc.synot.cz

Jiří Kowalík.

Článek

Kowalíkovi i Poláchovi končily stávající kontrakty v červnu příštího roku, klub jim dnes nabídl jejich prodloužení, hráči ale na nabízené podmínky nepřistoupili. "Nemají ani vůli s klubem jednat, prohlásili, že si svou další fotbalovou budoucnost představují jinde. Další jednání se proto neuskuteční," prohlásil tiskový mluvčí Synotu Aleš Mazúrek.

Fotbalisté se nyní budou připravovat individuálně, start v třetiligovém záložním týmu nepřichází v úvahu. "Jsou na soupisce prvního mužstva, takže to ani nejde. Hráči navíc možnost samostatného tréninku uvítali," tvrdí Mazúrek. Oběma fotbalistům bude klub hledat společně s jejich manažerem Pavlem Zíkou nové angažmá. "Přestupní termín končí v srpnu, takže chceme celou situaci co nejdříve vyřešit," uvedl Mazúrek.

Kowalík: Potřebuji nový impuls

Hráče vedlo k rozhodnutí neprodloužit v Synotu smlouvy několik důvodů. "Nabízené podmínky byly solidní, ale už jsem v Synotu pět let a potřebuji nové impulsy," řekl Kowalík. Polách přiznal, že při jednání o nové smlouvě nenašel s vedením klubu společnou řeč ani v otázce finanční. "Měl jsem o smlouvě jiné představy, ale hlavně chci po třech letech jinam," přiznal.

Vyřazení z kádru fotbalisté nečekali a jsou přístupem klubu zklamaní. "Mám tu ještě smlouvu a chtěl jsem v klubu pracovat. Nebylo mi to umožněno, což mě mrzí," konstatoval Kowalík. "Chtěl jsem hrát. Tím že nemohu, jsem zklamaný," přidal se Polách.

Jednání o odchodu nevyšla

Kowalík s Poláchem patřili v posledních sezonách k oporám Synotu. Polách byl dlouhou dobu nejdražším nákupem staroměstského klubu, Kowalík se stal v minulém ročníku s 16 zásahy králem ligových střelců.

Oba hráči byli na odchodu ze Synotu už v létě; na poslední chvíli však zkrachovalo Kowalíkovo jednání s ostravským Baníkem a stejně dopadl i Polách s Olomoucí.

Vyřazení obou hráčů přišlo den po odvolání trenéra Radka Rabušice a jeho asistenta Vladimíra Michala. Důvodem první trenérské změny v nejvyšší soutěži byl špatný vstup týmu do sezony a neuspokojivý herní projev.

Reklama