Hlavní obsah

Jarabinský v Turecku po osmi kolech skončil

ANTALYA/PRAHA

Pouhých osm kolem vydržel na lavičce Antalyasporu, nováčka turecké fotbalové ligy, trenérský světoběžník Jozef Jarabinský. S mužstvem, jehož se ujal pouhý týden před startem soutěže, totiž uhrál jen dva body za nerozhodné výsledky s Barošovým Galatasaray Istanbul a týmem Hacettepe. Zákonitě se tudíž topil u samého dna tabulky a skončil.

Foto: Baník Ostrava

Trenér Jozef Jarabinský

Článek

Už dopředu Jarabinský věděl, jak těžká práce ho čeká v klubu, kde už před lety jednou působil. „Kádr potřebuje po postupu do ligy každopádně doplnit a hlavně zadní řady je třeba posílit. Přitom času se žalostně nedostává,“ hlásil trenérský světoběžník z turecké Riviéry pro Sport.cz, když mužstvo převzal a až do roku 2010 se Antalyasporu upsal.

Mimochodem - byla to už jeho šestá trenérská štace v Turecku, neboť u Bosporu postupně vedl Genclebirgli Ankara, Anakaragücü, Samsunspor, Antalyaspor a Göztepe Izmir.

„Bude to velká hektika, ale poradím si. Klub si po druholigovém intermezzu vybojoval postup mezi tureckou elitu, takže hlavním úkolem bude samozřejmě záchrana v nejvyšší soutěži, “ byl přesvědčen, že mu návrat do známého prostředí pomůže. V klubu Antalyaspor už totiž před deseti lety působil a proto nakonec podlehl jeho vábení.

Po osmi kolech ale předčasně skončil, neboť s mužstvem uhrál pouhé dva body ze remízy s Gaslatasaray a Hacettepe a dostal se pod čáru ponoru.  A to navzdory podpoře klubové generality, která si ho vybrala a dlouho nad ním držela ochrannou ruku.

Jarabinského nástupcem se stal bývalý turecký reprezentant Mehmet Özdilek přezdívaný u Bosporu Sifo.

Reklama

Související témata: