Hlavní obsah

Necidův gól v prodloužení zajistil CSKA Moskva ruský Superpohár

Český fotbalista Tomáš Necid prožil velmi úspěšnou soutěžní premiéru v dresu CSKA Moskva, kterému v sobotu zajistil ruský Superpohár. Bývalý slávistický útočník rozhodl zápas s ligovým mistrem Rubinem Kazaň gólem v prodloužení ve 112. minutě.

Článek

Devatenáctiletý Necid se střelecky prosadil hned ve svém prvním soutěžním zápase po lednovém příchodu z pražské Slavie. Na trávník se dostal v 78. minutě za stavu 1:1, kterým skončila i normální hrací doba.

Ve 22. minutě prodloužení si Necid naběhl na přihrávku a nedal brankáři Kazaně šanci. Zajistil tak CSKA již čtvrtý Superpohár v sedmileté historii soutěže. To už hrál soupeř o deseti bez vyloučeného Karadenize.

Svůj první soutěžní gól za CSKA Necid oslavil svléknutím dresu, za což od rozhodčího dostal žlutou kartu.

Neměl by mít problém prosadit se

"Jsem hrozně rád, že mi první zápas za CSKA takhle vyšel a dal jsem klubu i fanouškům důvod k radosti. Měl jsem několik šancí se prosadit, ale chybělo mi štěstí. Hlavně že jsme vyhráli," řekl ruským novinářům Necid, kterého CSKA koupil za více než sto miliónů korun.

Potvrdil, že by neměl mít problém prosadit se v nabitém útoku ambiciózního týmu, a navázal na výkony v přípravných zápasech, v nichž dal celkem pět branek.

Český reprezentant zařídil rovněž úspěšný debut kouči Zikovi, který převzal moskevský klub v zimní pauze. "Necid je jedním z hráčů, kterým patří budoucnost CSKA. Budeme pracovat na tom, aby svůj potenciál naplňoval zápas od zápasu," uvedla brazilská legenda.

Ruský fotbalový Superpohár:
Kazaň - CSKA Moskva 1:2 po prodl. (61. Šaronov - 42. Šemberas, 112. Necid).

Reklama

Související témata: