Hlavní obsah

Barcelona nelituje ztráty Beckhama

Prezident fotbalové Barcelony Joan Laporta tvrdí, že fanoušci jeho klubu mu už nezazlívají, že v létě nepřivedl do klubu Davida Beckhama. Naopak jsou podle něj vděčni, že místo něj získal brazilského záložníka Ronaldinha.

Foto: koláž Novinky

V Barceloně už nelitují, že Beckham neoblékl dres Barcy

Článek

Davida Beckhama vytáhl Laporta jako svůj největší trumf v červnových volbách na prezidenta katalánského klubu, došlo i k jednáním mezi Manchesterem a Barcelonou, ale Beckham dal nakonec přednost Realu Madrid. Fanoušky natěšené na velkou hvězdu ale Laporta přece jen uspokojil, když v červenci získal brazilského ekvilibristu Ronaldinha, který se klubu upsal na pět let.

Nyní si nový prezident Barcelony lebedí,  že s tvořivým záložníkem z Paris St. Germain jsou fanoušci jeho klubu šťastnější než by byli s Beckhamem.  "Beckham je skvělý hráč a věřím, že Barcelona by pro něj byla lepší než Madrid ale respektuji jeho rozhodnutí. Zároveň už ale vím, že Katalánci teď dávají přednost Ronaldinhovi, který se rozhodl hrát a žít v našem městě a svou mentalitou je jim blíž."

Laporta rovněž odmítá názory, že při prezidentských volbách fanoušky podvedl, když slíbil získat Beckhama což nakonec neučinil. "Fanoušci preferují Ronaldinha. Mým plánem bylo přivést na Nou Camp jeho, Thierry Henryho nebo Davida Beckhama," vytáčí se Laporta a dál vychvaluje brazilského mistra světa. "Jsme velmi šťastní, že jsme nakonec podepsali Ronaldinha. Je to úžasný hráč a určitě se stane lídrem týmu."

Reklama