Hlavní obsah

VIDEO: Obtloustlý Ronaldo je zpátky. Supí jako nosorožec, ale góly dává výstavní

Zdeněk PavlisSport.cz

Pořád má spoustu kil navíc. Po place supí jako nosorožec, ale pálí mu to, marná sláva. V deseti zápasech v dresu Corinthians Sao Paulo jich někdejší trojnásobný nejlepší fotbalista světa Brazilec Ronaldo nastřílel už osm, takže reprezentační kouč „kanárků“ Dunga mu vzkázal: „Když budeš takhle pokračovat, počítám s tebou pro Afriku.“

Článek

Odepisovali ho. Dělali nad ním kříž. I on sám chtěl po těžké zlomenině nohy skvostnou kariéru ukončit. Čtrnáct let prožil v Evropě, oblékal dres Realu Madrid, Barcelony i obou milánských velkoklubů, jenže když si v barvách AC Milán zlomil nohu, rozbil se kouzelný obraz o nepřekonatelném a nenapodobitelném Ronaldovi na tisíc střepů.

Přes rok si nekopl do balónu, přibral spoustu kil, aféra s prostitutkami, z nichž se nakonec vyklubali transvestité, mu také nepřidala. V Miláně skončil, prchnul domů do Brazílie, kde chtěl s fotbalem jednou provždy praštit.

Ve Flamengu ho ovšem přemluvili, aby to ještě zkusil. Aby začal s jejich mužstvem znovu trénovat a teprve potom se rozhodl. Dvaatřicetiletý fotbalový kouzelník Ronaldo se umluvit nechal, jenže ve Flamengu se dívali na tlouštíka, který se při běhání sotva valil, s krajním despektem.

O angažmá nejednali 

„Nechtějí mě. O angažmá se mnou vůbec nejednali, natož aby mně nabídli smlouvu,“ vysvětloval nejlepší kanonýr v historii světových šampionátů, proč se nakonec upsal konkurenčnímu Corinthians.

Po třinácti měsících se na trávník vrátil. Pořád ještě obtloustlý, zavalitý, ale s takovým kouzlem v noze, že mu i Pelé skládá poklony. Za druhý gól, který vstřelil v prvním finále regionálního mistrovství brazilského státu Paulista do sítě Santosu, ho i fotbalový král zahrnoval komplimenty.

Pět metrů před šestnáctkou si Ronaldo zasekl míč a přeloboval gólmana domácího Santosu. „Ronaldo je pořád králem, který se nemýlí,“ rozplýval se Pelé. „Nádherné být označován za krále v domově samotného krále,“ vrátil Ronaldo Pelému kompliment v narážce na parádní gól, který dal právě Santosu, klubu, jehož dres oblékal Pelé celá dlouhá léta.

Příznivci Flamenga skřípou zuby

Příznivci Flamenga skřípou zuby, že Ronaldo u nich nezůstal, ba dokonce i čarodějnici na pomoc přivolali, aby ho očarovala a on si zase zlomil nohu a za Corinthians nemohl hrát a dávat góly. Reprezentační trenér Brazílie Dunga je však z velkého comebacku Ronalda unešen. „Když budeš takhle pokračovat, pro světový šampionát s tebou počítám. V Jižní Africe tě budeme potřebovat,“ vzkázal mu.

A Ronaldo ve střílení gólů pokračuje, takže dost možná, že na své páté mistrovství světa opravdu pojede.

Reklama

Související témata: