Hlavní obsah

Strahovský moloch se hroutí, padáka dostanou všichni

PRAHA

Padáka nakonec dostanou opravdu všichni, neboť avizovaná čistka v strahovském sídle fotbalového svazu pokračuje. Ani Zákoník práce omezující výpovědi hranicí deseti procent ji nezbrzdí. „Náš záměr restrukturalizovat celý sekretariát jsme samozřejmě na Úřad práce nahlásili, takže zeštíhlování pokračuje dál,“ potvrdil pro Sport.cz nový místopředseda svazu Jindřich Rajchl, jenž má strahovského molocha přetvořit na štíhlejší, výkonnější a efektivnější sekretariát.

Foto: Petr Horník, Právo

Jindřich Rajchl má za úkol strahovského molocha zeštíhlit a jeho práci zeefektivnit.

Článek

Nová fotbalová generalita odmítá názor, že hned na úvod přestřelila, když chtěl dát všem zaměstnancům fotbalového svazu výpověď a nebrala přitom na vědomí ustanovení Zákoníku práce o desetiprocentní hranici.

„Ale my to samozřejmě věděli, takže záměr jsme Úřadu práce oznámili. Nechtěl jsem jen zabíhat do detailů a proto jsem po prvním sezení výkonného výboru mluvil možná trochu zjednodušeně,“ připustil Jindřich Rajchl, v jehož gesci je restrukturalizace strahovského sekretariátu. Přeloženo do srozumitelné řeči - rozdávání výpovědí, propouštění, snižování platů, jednání o tom, kdo případně zůstane, v jaké funkci a za kolik peněz.

Rajchl: Pracovat se bude víc, efektivněji a za méně

„A také práce na tom, jak bude nová struktura svazu vypadat. Chceme, aby sekretariát zeštíhlel, pracoval více a hlavně mnohem efektivněji. A samozřejmě za méně peněz, protože i na svazu musíme šetřit,“ dodal mladý místopředseda svazu, jenž má sekretariát na povel.

„I my tady pracujeme zadarmo bez nároku na jakoukoli finanční odměnu. Funkce všech třinácti členů výkonného výboru jsou dobrovolné,“ připomněl, k čemu se Hašek a všichni jeho lidé hned po zvolení zavázali.

Skončili i reprezentační trenéři

Probíhající čistka se dotkne i reprezentačních trenérů všech věkových kategorií, kteří ve službách svazu pracují. A to přesto, že papírově nefigurují jako zaměstnanci fotbalového svazu, ale mají uzavřeny smlouvy se firmou STES, jež je stoprocentní dceřinnou společností ČMFS.

„Měli uzavřené, protože většině trenérů reprezentačních celků prostě k 30. červnu skončily smlouvy. Budoucnost a jejich další působení se odvíjí od sportovní koncepce svazu, kterou má v gesci a  na níž pracuje Ivan Hašek,“ nechtěl dál glosovat případné trenérské rošády Rajchl.

Komise se také zásadně změní

I o složení a šéfech jednotlivých komisí se rozhodne v nejbližších dnech, ve strahovských kuloárech je však víceméně jasno, že stejně jako skončili zaměstnanci, skončí i předsedové komisí Macela (rozhodčí a delagáti), Károlyi (disciplinární) a jejich lidé. Ligové kluby mohou podle výzvy jim adresované navrhovat až do poloviny července do jednotlivých komisí své vyslance, v kompetencích výkonného výboru je však možnost provádět v komisích změny. Přitom ale musí respektovat, že třeba fotbalový disciplinární tribunál je na vedení svazu nezávislý.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články